DEBAT:

'De slappe' og LAs sociale ansvarlighed

Af Anders Vestergaard (LA), kandidat til kommunalvalget og regionsvalget for Liberal Alliance, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:
Jeg har fra flere vælgere - såvel unge som ældre - modtaget ovennævnte spørgsmål i forbindelse med valgkampen og mit svar er det samme hver gang: I Liberal Alliance kæmper vi også for de svage i vores samfund.
Vi ønsker fantastiske daginstitutioner og skoler til vores børn.
Vi ønsker lige så fantastiske forhold for vores ældre og...
Vi ønsker naturligvis de bedste forhold og muligheder for handicappede.
Vi skal have råd til at hjælpe mennesker, der ikke ved egen kraft er i stand til at klare sig selv.

Men for at få råd til at skabe de fantastiske forhold, har vi i Liberal Alliance fokus på at få ”de slappe” – dem der godt kan, men ikke gider – til at yde før de nyder. Dovne-Robert typerne, dem der har snablen nede i kommune-, regions- eller statskassen selvom de reelt set godt kan selv, er desværre med til at gøre pengene små, når de svage grupper af borgere skal have den nødvendige hjælp.

I Liberal Alliance ønsker vi at få ”de slappe” til at forstå, at rettigheder og pligter hører sammen. Vi ønsker, at de skal have forståelse for dette og agere derefter.

Det kan gøres på en venlig måde eller en mere barsk måde. I Liberal Alliance mener vi, at vi med en meget venlig tilgang gør ”de slappe” en bjørnetjeneste.
Hvis vi fortsat skal have råd til velfærd for dem, der virkelig har behov, så må vi være mere barske overfor dem, der ikke kan finde motivationen til at tage en uddannelse eller et job.
Det er social ansvarlighed.

Publiceret 13 November 2017 20:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV