Kommunalforsker:

Vælgerne forventer, politikerne passer deres arbejde

Vælgerne kan ’straffe’ politikere med markant højt fravær, mener kommunalforsker Roger Buch

Af
Fred Jacobsen

Der er ingen faste regler for, hvornår en politiker har lidt eller meget fravær, men et fravær på 20 og 30 procent er i den høje ende.
Det mener Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i forbindelse med den undersøgelse af lokalpolitikernes fravær, Ugebladet har foretaget. Her skiller tre politikere sig ud med fra 20 til over 30 procents fravær fra møderne.
“Når der her er tale om et sted, hvor der ikke er dobbeltmandater med eksempelvis folketing og byråd, er det i den høje ende,” mener Roger Buch og oplyser, at der ingen forskning findes på området.
“Vælgerne har en forventning om, at politikerne passer deres arbejde. Det er partiforeningen og i sidste ende vælgerne, de står til ansvar over for,” siger Roger Buch til Ugebladet.

Fravær kan koste honorar

Kommunalforskeren oplyser, at politikere ved grove tilfælde af fravær kan blive frataget deres honorar. Det har Roger Buch dog ingen konkrete eksempler på, er sket.
“Men kommer der en sag om markant fravær frem lige før valget, kan det naturligvis have konsekvenser,” siger han.
Roger Buch mener, at fravær har størst konsekvens i forbindelse med udvalgsmøder, fordi kommunalbestyrelses- og byrådsmøder ofte er “ekspeditionssager”, hvor mange sager er forhandlet færdig i forvejen.
Endelig peger kommunalforskeren på, at det er nemmere at håndtere fravær i en stor gruppe end i de små.

Publiceret 14 November 2017 11:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV