DEBAT:

Velfærd er tryghed - ikke skattelettelser

Af Marcus Guldager (S), kandidat til Hørsholm kommunalbestyrelse (S), formand for DSU Øresundskysten, Egebakken 9, Hørsholm:
I et debatindlæg skriver Stine Darmer, at skattelettelser er lig med velfærd. Jeg må erklære mig uenig. Vi udvander begrebet, hvis alt bliver kaldt velfærd.
Velfærd er tryghed. Velfærd er at kunne aflevere sine børn i en institution med god samvittighed, fordi man ved, at der er mange glade pædagoger med overskud. Velfærd er at vide, at man kan få hjælp, når man spørger kommunen.
Hjælp, hvis man bliver syg – enten fysisk, hvis man for eksempel har et handicap, eller psykisk, hvis man er gået ned med stress, angst eller depression. Velfærd er at trygt kunne gå en alderdom i møde, hvor man ved, at der er varme hænder til at tage sig af en. Disse ting giver tryghed, og det er velfærd
Misforstå mig ikke. Skattelettelser kan være en god ting, når der er råd til det. Men når vi er i sparetider, hvor institutioner bliver lagt sammen, pædagoger bliver sparet væk, og de ældre mangler mere hjælp, så er der ikke råd til skattelettelser. Og slet ikke når vi i forvejen har Danmarks fjerde laveste skat.
Så nej, vi skal ikke finde penge i et allerede stramt budget til skattelettelser. De skal gå til tryghed og velfærd.

Publiceret 14 November 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV