DEBAT:

Idrættens ildsjæle bør anerkendes

Af Bent Fabricius, kandidat for Konservative Folkeparti, Møllevej 7A, Hørsholm:
Ugebladets hjemmeside ”bugner” med partiernes bemærkninger til den nys udgivne rapport om tilstanden for idrætten i landets 98 kommuner.
Hørsholm kommunes placering kan vi ikke være stolte af og jeg har i andet debatindlæg fremført mine visioner for idrættens udvikling i Hørsholm Kommune.
Hørsholm Kommune har et medlemstal på ca. 13.500 i vore idrætsforeninger. Det kan vi være stolte af. Men hvor mange tænker egentligt over, hvem der driver aktiviteterne. Hvor mange reflekterer egentligt over betydningen af de frivilliges arbejde for ikke mindst vore børn og unges udvikling både fysisk, sundhedsmæssigt, kognitivt og socialt?
Vi diskuterer meget kommunens anlægsomkostninger. 40 mio til en skøjtehal, 20-25 mio kr. til udendørsidrætternes klubhus osv, men hvor mange taler om værdien af det arbejde, vore trænere og ledere udfører stort set hver eneste dag året rundt? Ingen er min påstand! Men DIF har faktisk forsøgt at prissætte arbejdet og for nu ikke at blive beskyldt for at overdrive, reducerer jeg antallet af trænere i kommunen til 1000 og bruger i øvrigt DIF tallene fsva antal timer årligt og lønomkostningen pr. time og når frem til en værdi på 70 – 75 mio kr. årligt. Der kan helt sikkert stilles mange spørgsmålstegn ved denne opgørelse. For mig er det egentlig uvæsenligt om tallet er 75 mio årligt eller kun 50. Tallet er stort, meget stort.
Lad os derfor snarest muligt få skabt et initiativ, hvor vi som kommune anerkender den kæmpestore indsats, disse mange ildsjæle yder. Jeg ved udmærket fra mere end 25 år i idrættens verden, at for mange er den største anerkendelse glæden ved at arbejde med børnene og de unge. Men er det ikke for fattigt, at vi som kommune ikke får sagt TAK?
Det vil jeg arbejde for de næste 4 år.

Publiceret 18 November 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV