DEBAT:

Mor, jeg synes, vi skal stemme på dem, der synes, at børnene gør det godt

Af Janne Allersted, Laura Gade-Rasmussen, Lisbet Ann Rønnenfelt, Julie Kjellberg Ishøy, forældre til børn i daginstitutioner i Hørsholm:
Således udtalte én af skribenternes døtre på fire år, da vi ved aftensmaden kom til at tale om de mange valgplakater, der pryder vores gader i disse uger. Og det er måske et godt billede på, hvad vi som børnefamilier i Hørsholm er enige om…. Nemlig, at vi SKAL prioritere børnene.
Debatten om Ulvemosehuset fylder meget her op til valget. Forståeligt. På den ene side frustrerede forældre, der kæmper for, at deres institution ikke lukker, og på den anden side politikere, der midt i en valgkamp skal stå på mål for en besparelsesdagsorden, de selv har været med til at sætte.
Men i vores øjne er debatten om Ulvemosehuset blot et lille symptom på et mere grundlægende problem, vi står med i vores kommune. SFO-taksterne, de mange lukkeuger (tredje flest lukkedage af alle sjællandske kommuner), det lave antal uddannede pædagoger (Under halvdelen af personalet er uddannede), og de tidligere lukkede institutioner er alle symptomer på det samme.
Nemlig, at børneområdet er voldsomt underprioriteret i vores kommune. Hørsholm er den kommune i landet, der har sparret allermest på området – 23% siden 2013.
Men i stedet for blot at diskutere én daginstitution, så lad os diskutere kvalitet for ALLE børn i daginstitutioner i HELE Hørsholm kommune.
Vi savner en debat, hvor I bejlende politikere viser jeres politiske mod. I siger alle, I vil skabe bedre daginstitutioner, men hvordan vil I gøre det?
Hvem tør gå til valg på de minimumsnormeringer, som BUPL anbefaler?
Hvem tør sætte en procentsats på, hvor mange uddannede pædagoger, der skal være i Hørsholms institutioner?
Hvad er det HELT KONKRET, I vil kæmpe for i en kommende valgperiode til børnenes favør?

Så kom nu op fra det mudderkastningsniveau, som debatten efterhånden er endt på. Lad vær at diskutere kun én institutions fremtid.
MEN fortæl os i stedet, hvad I vil med hele børnedagsordenen - hele Hørsholms fremtid!


Publiceret 18 November 2017 11:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV