DEBAT:

Magtfuldkommenhed for fuld skrue på borgenes bekostning

Af Glen Madsen (DF), spidskandidat for Dansk Folkeparti, Ådalsparkvej, Hørsholm:
Klitgaard (R) og Slotved (K) bruger skatteborgernes penge på at redde den del af deres krop, de gerne vil fortsætte med at have på borgmestertaburetterne de næste fire år.
Anderledes kan det ikke ses, når de i 11. time i ”Hannebjerg-sagen” hyrer et advokatfirma med det ene formål at undgå at skulle træffe en endelig og formentlig skæbnesvanger beslutning her få dage før valget.
De herrer Klitgaard og Slotved har længe vidst, at de stod med en tabersag, fordi de for gud ved hvilken gang har ladet hånt om dialogen med borgerne og tromlet en beslutning ned over hovederne på dem.
Men de har ikke vaklet i troen på dem selv før nu, hvor de har kunnet tælle sig frem til, at flertallet for beslutningen omkring lokalplanen for Hannebjerg var ved at smuldre. Gode råd blev dyre. For enten måtte de finde en måde at udsætte beslutningen på, eller også måtte de også stemme nej, for ikke at stå helt alene med en katastrofal sag.
Ved at hyre advokater (der behændigt efter valget formentlig når frem til den samme konklusion som kommunens egne jurister) har de købt sig tid, og slipper for inden valget at udstille deres magtarrogance i glas og ramme.
Det er smart tænkt. Men hvor havde det dog indgydt langt mere respekt og tiltro, hvis de herrer Klitgaard og Slotved havde erkendt ansvaret, taget kritikken til sig og deraf indstillet processen med den begrundelse.
Så havde borgerne siddet tilbage med en følelse af at være blevet hørt og så kunne vi have brugt pengene til advokaterne på vores børn, unge og ældre i stedet.
Salget og udviklingen af Hannebjerg-grunden burde have været et godt eksempel på, hvordan en moderne kommunalbestyrelse konstruktivt og seriøst kunne inddrage berørte borgere i processen til alles bedste. I stedet blev det blot endnu et eksempel på, hvordan længerevarende uimodsagt magt slører synet for, hvad der er borgernes og byens bedste.

Publiceret 19 November 2017 06:30

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV