Hørsholm Lille Skole. Pressefoto

Hørsholm Lille Skole. Pressefoto

DEBAT:

Slotved vil kvæle åndehullet

Af Marianne B. Andersen, skoleleder på Hørsholm Lille Skole, Højskolevej 11, Rungsted Kyst:
Hørsholm Lille Skole ligger i et naturskønt område i Rungsted, omkranset af flere gravhøje og en gammel frugtplantage. For enden af skolens åbne legeområde ligger et lille grønt åndehul, hvor hundeluftere, beboere og børn hver dag kan trække vejret frit.
Men nu truer et stort nybyggeri med at kile sig ind og nærmest kvæle hele åndehullet.
Lige op til skolens grund ligger det udtjente plejehjem Hannebjerg, som nu skal rives ned. Slotveds administration sælger grunden til en bygherre, der vil presse hvert et lille græsstrå for at få plads til 30 nye boliger på en relativt lille grund.
Konsekvensen bliver at gamle smukke træer bliver jævnet med jorden,og en stor del af det der har været skolebørnenes og områdets legeplads gennem årtier, bliver inddraget. Få meter fra børnenes elskede bålplads vil der blive fyldt en meter jord på skovbunden, og herefter vil der blive bygget huse med en facadehøjde på 8 meter. Det vil opleves som en massiv mur.
De samme politikere som lige nu lover vælgerne 'dialog' og at de vil 'lytte til borgerne', har tromlet processen omkring byggeriet på Hannebjerg igennem. Teknokraterne i kommunen meddeler at løbet er kørt. Vi har fra starten været både skak og mat.
Som både privatperson og leder på Lilleskolen er jeg stor tilhænger af at man bygger rækkehuse der ikke kun er for de rigeste. Det giver en fin balance, men vores oplevelse er at man her kvæler et unikt område for at en entreprenør kan tjene millioner ved at bygge 30 huse på en alt for lille grund. En ting er den enorme facade, der for altid vil kaste en skygge over det der engang var. Noget andet er trafikken på de små veje, der i forvejen har fået mange forældre til at stille børnenes cykler i garagen. Hvis der hver morgen skal yderligere 40-50 biler ned ad Sanskebakken og ud på Rungstedvej et sted hvor der ikke er lysregulering, bliver afmagten og kaosset totalt.
Man kunne sagtens bygge ind i skrænten og bevare områdets unikke og lidt vilde særpræg. Men i denne byggesag er det tydeligt at profitten vinder over sjælen.
I den sidste ende bliver det massive byggeri borgmester Slotveds ansvar, og man kan frygte at byggeriet kommer til at stå som et monument over en dårlig beslutning. Hvis ikke økonomiudvalget lader processen gå om, kan det være svært for Hørsholm Lille Skole at se andre udveje end rettens vej.

Publiceret 19 November 2017 10:00