Det er situationer som denne - fra 2010 - LAR-projektet på Gyvelvej skal forhindre. Arkivfoto: Morten Timm

Det er situationer som denne - fra 2010 - LAR-projektet på Gyvelvej skal forhindre. Arkivfoto: Morten Timm

Kompromisløs:

Vælger dyreste regnvandsprojekt

Økonomiudvalg accepterer 1,2 millioner ekstra til sikring af Gyvelvej mod oversvømmelse

Af
Fred Jacobsen

Hørsholms økonomiudvalg vil ikke gå på kompromis, når det handler om at sikre borgerne mod oversvømmelse. Udvalget sagde derfor torsdag ja til, at et projekt om lokal afledning af regnvand (LAR) på Gyvelvej skal gennemføres i fuldt omfang, selv om det bliver dyrere.
Udgangspunkt for sagen er, at en licitation over opgaven viste sig at blive dyrere end forventet. Økonomiudvalget skulle derfor forholde sig til, om projektet skulle reduceres med færre regnbede, vandrender og vejbump, som så også ville betyde, at der ved regnvejr vil strømme langt mere vand direkte i kloakkerne med risiko for oversvømmelse.
Ifølge borgmester Morten Slotved (K), der i kraft af sit formandsskab for Hørsholm Vand og bestyrelsespost i NOVAFOS måtte uden for døren på grund af inhabilitet, er området et af de mere oversvømmelsesfølsomme. Det er baggrund for, at udvalget besluttede sig for den oprindelige og dyrere løsning.
Det ønskede NOVAFOS, som Hørsholm Kommune samarbejder med om projektet også, fordi kloakken aflastes mest muligt, “og riskoen for oversvømmelse på de lavest liggende veje minimeres mest muligt”.

null

Publiceret 20 November 2017 10:15