DEBAT:

Det er nu, vi skal stemme nej til Slotved!

Maj Pagh, Stolbergsvej 32, 2970 Hørsholm

Af Maj Pagh, Stolbergsvej 32, 2970 Hørsholm:
I sit svar til Ulvemosehuset, Rungsted Skole og Hørsholm Lille Skoles åbne brev den 18.11. demonstrerer Borgmester Morten Slotved præcis den magtfuldkommenhed og ligegyldighed overfor borgernes ønsker og meninger, som har givet anledning til opråbet. Han opremser borgermøder, høringer m.m., men nævner ikke borgernes massive protester. Og opsummeret er budskabet fra borgmesteren til Rungsted Skole, Ulvemosehuset og Hørsholm Lille Skole samt Hannebjergs øvrige naboer: "I har fået og får noget "proces", men vi udelukker på forhånd at ændre på noget".

Samme magtarrogance kan ses i konservative Kristin Arendts nedladende svar til indlægget fra Ulvemosehusets bestyrelsesformand i deldebatten om de gældende servitutter på Fritidshuset og Ulvemosehuset, hvor formanden får besked på ikke at "forvirre sig selv og andre" ved at bringe tekniske spørgsmål og bygningers bevaringsværdighed ind i den offentlige debat. Borgerne skal tilsyneladende ikke have en mening om noget - deres holdninger er ikke relevante.

For nogle af os er det, der startede med en sag om en børnehaves fremtid, blevet bredt ud til en større og mere fundamental kamp for de kvaliteter, som vi har tilvalgt Hørsholm Kommune for. Vi har opdaget, at mange andre borgere også kæmper med manglende borgerinddragelse, lukkede beslutningsprocesser og en fastlåst agenda, der kun kan ændres af en developers tegnebog. Og vi oplever en fælles bekymring over en byudvikling, som er fuldstændig hensynsløs og uden fornemmelse for vores fælles herlighedsværdier. Hvad enten det gælder Fritidshuset, hvis historiske facade spejler stationsbygningen og sammen med Ulvemosehuset skaber et bevaringsværdigt, historisk bymiljø i Rungsted. Eller et unikt fællesskab af børn og voksne i en lille institution. Eller et stykke naturgrund på 2800 kvadratmeter der for generationer af skolebørn har været barndommens magiske "skov".

Slotved og Co., spørg os - borgerne i kommunen - og sæt jer ind i historie, bevaringsværdier og de menneskelige fællesskaber, før I ødelægger fælles bykultur og børnekultur for altid. Og kære medborgere, spørg jer selv, når I skal sætte jeres kryds, om I kan bakke op om en fortsættelse af den herskende politiske kultur - eller om I også kan se, at noget er helt galt i vores lokale demokrati.

Publiceret 21 November 2017 08:45

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV