Fritz Reuther (V) kan nu kalde sig kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm. Her med sit valgslogan:

Fritz Reuther (V) kan nu kalde sig kommunalbestyrelsesmedlem i Hørsholm. Her med sit valgslogan: "Ældre skærer tænder uden varme hænder". Foto: Morten Timm

Overrasket:

87-årige Fritz tog stikket hjem i fintællingen

"Det var en overraskelse pludselig at få at vide, at jeg var valgt," siger Fritz Reuther der sikrede sig Venstres femte mandat og bliver Danmarks ældste lokalpolitiker

Af
Morten Timm

Morten Timm

Da 87-årige Fritz Reuther i nat klokken 02 traskede hjem fra valgcaféen på Hørsholm Rådhus med sin kone var det med den ærgerlige opfattelse, at det nok ikke lykkedes at blive valgt for Venstre.
Og da han kunne lægge sig til at sove med visheden om, at Venstre kun opnåede fire mandater, var løbet kørt.
Men intet er som bekendt afgjort, før fintællingen og den endelige valgbog er underskrevet. For i løbet af fintællingen onsdag på Hørsholm Skole vendte situationen 180 grader - og fra at være ude, var den 87-årige førstegangs kandidat pludselig inde. Til fordel for De Konservatives Bent Fabricius.
"Det var da en overraskelse, da jeg blev ringet op her ved 14-tiden og fik at vide, at fintællingen har gjort, at jeg er kommet ind. Det er jeg glad for," siger Fritz Reuther til Ugebladet.
Han føler nu ikke, at de sidste 24 timer har været en rutsjetur.
"Det var ikke slemt. Fra turneringstennis, hvor jeg har vundet mange DM-titler, er jeg jo ikke uvant med også at tabe. Så det her tog jeg i stiv arm. Nu må vi se, jeg ved jo ikke, hvilke poster jeg bliver sat på," tilføjer Fritz Reuther.
LÆS OGSÅ: Ny udvikling: Fintælling flytter mandat
Trods en hektisk valgkamp - afsluttende med en marathon af en valgdag - har den 87-årige nyslåede lokalpolitiker ikke har taget en fridag i dag.
"Jeg har da slappet lidt af med at læse en bog, men jeg har også været ude at tage nogle valgplakater ned, og så skal jeg af sted til turneringsbridge".
LÆS OGSÅ: Kolbøtte for konservativ kandidat
 

Havde regnet med bedre valg

Hele valgkampen har Fritz Reuther talt for bedre vilkår for de ældre, og selv om det lykkedes at ham at blive valgt ind i første forsøg - og i hans alder - så havde han faktisk regnet med et bedre valg, erkender han overfor Ugebladet.
"Jeg havde jo lavet en 'aftale' med Ældre Sagen om at anbefale mig, men de må jo ikke officielt støtte en bestemt kandidat og skal holde sig neutrale, så det blev ikke til noget," oplyser Fritz Reuther, der syntes, det har været en stor oplevelse at være med i kommunalvalget.
"Det er jo en ret speciel verden, og jeg har mødt mange spændende og sjove mennesker undervejs," lyder det fra den 87-årige Venstre-mand, der fra 1. januar 2018 er klar til at smøge ærmerne op i Hørsholm Kommunalbestyrelse.
Her kommer han i selskab med et par helt unge mænd, idet både 18-årige Morten Bast Hall fra Konservative og 19-årige Marcus Guldager, Socialdemokratiet. En aldersforskel på 69 år.
 

null

Publiceret 22 November 2017 17:30