Mister hver tredje stemme:

Slotved er stadig begejstret

Den nuværende og kommende borgmester fik 1189 færre stemmer end i 2013

Af
Fred Jacobsen

Hørsholms nuværende og kommende borgmester Morten Slotved (K) er en borgmester, der vil begejstre. Også selv om han ved tirsdagens valg mistede mere end hver tredje personlige stemme.
“Jeg er stolt og tilfreds. Valget viser, at Hørsholm vil have de konservative og at de vil have Morten som borgmester,” siger han til Ugebladet. Han hæfter sig ved, at han er den nordsjællandske borgmester, der procentvis har fjerdeflest stemmer.
“Og så fik jeg næsten dobbelt så mange personlige stemmer som Venstres borgmesterkandidat,” understreger Morten Slotved.
Ved tirsdagens valg fik Slotved 2122 personlige stemmer mod 3314 i 2013. Det er en tilbagegang på godt 35 procent. Til sammenligning øgede Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken - trods generel tilbagegang til partiet - sit stemmetal fra 1166 til 1176.
En del af forklaringen kan ifølge borgmesteren være, at flere af de konservative kandidater fik et ganske flot valg.
“Det har været meget sværere for vores kandidater at komme i kommunalbestyrelsen i år. Og så havde vi et stærkt hold,” mener Slotved og henviser til, at han med sine personlige stemmer alene trak stemmer til fire kandidater.
“Jeg ser valget som en stærk tillidserklæring og opbakning til vores linje. Og min position i kommunalbestyrelsen er blevet styrket,” lyder kommentaren fra borgmesteren, der nu går ind i sin tredje periode.

Publiceret 24 November 2017 09:00

SENESTE TV