Socialdemokratiets Niels Lundshøj under valgkampen med partiformand Mette Frederiksen. Nu kan han - hvis han vil - krone et flot valg med en borgmesterpost.

Socialdemokratiets Niels Lundshøj under valgkampen med partiformand Mette Frederiksen. Nu kan han - hvis han vil - krone et flot valg med en borgmesterpost.

Drama i Hørsholm:

Venstre vil vælte Slotved

Venstre vil sammen med DF, LA og Socialdemokratiet gøre Niels Lundshøj til borgmester

Af
Fred Jacobsen

I Hørsholm skal man tælle til ti for at blive borgmester. Og selv om Konservative, Socialdemokratiet og Radikale på valgnatten indgik en konstitueringsaftale, som man kan tælle til 12 med, har Venstre ikke opgivet at fravriste Slotved borgmesterposten.
Ugebladet erfarer, at Venstre - med Liberal Alliances (LA) Jakob Nybo og Dansk Folkepartis Glen Madsen i ryggen - har henvendt sig til socialdemokraten Niels Lundshøj. De tre borgerlige partier vil bruge deres syv mandater plus Socialdemokratiets tre til at gøre Niels Lundshøj til borgmester.

Lundshøj: Står ved aftale

“Jeg har skrevet under på en konstitueringsaftale. Den står jeg ved,” er det eneste, Niels Lundshøj vil sige til historien. Han vil heller ikke oplyse, om der har været en henvendelse fra Venstre.
Det bekræfter flere kilder imidlertid, at det har der været i går, lørdag.
LA's nyvalgte Jakob Nybo, der kom ind i kommunalbestyrelsen med 255 personlige stemmer, siger, at han hverken vil be- eller afkræfte, at Venstre har henvendt sig til Niels Lundshøj.

Sundt for demokratiet

“Men det ville da være mærkeligt, hvis det ikke er sket,” siger han til Ugebladet og oplyser, at han på valgnatten foreslog Morten Slotved en borgerlig konstituering med Venstre, Konservative og LA.
“Det ville han jo ikke,” siger Nybo, der til Ugebladet siger, at han “godt kan leve med” en socialdemokratisk borgmester.
“Jeg synes, det kunne være sundt for demokratiet,” tilføjer Jakob Nybo.
Den ny mulighed for at konstituere sig med Lundshøj i borgmesterstolen dukkede op, da fintællingen onsdag flyttede et mandat fra Konservative til Venstre.
Venstre kom dermed på fem mandater og kan i en blå-rød konstituering lægge LA's ene, DF's ene og Socialdemokratiets tre mandater oven i.
Hverken DF's Glen Madsen eller Venstres formand Jørgen Eirfeldt er vendt tilbage på Ugebladets henvendelse til sagen.

Publiceret 26 November 2017 16:00