Otto B. Christiansen, der på valgdagen var tilforordede på Rungsted Skole, måtte se langt efter de personlige stemmer. Foto: Morten Timm

Otto B. Christiansen, der på valgdagen var tilforordede på Rungsted Skole, måtte se langt efter de personlige stemmer. Foto: Morten Timm

Knust efter valgnederlag:

Lortesagerne knækkede Otto B

Udvalgsformand peger på SFO- og Ulvenmosehuse-sagen som årsag til hans exit fra lokalpolitik

Af
Fred Jacobsen

Det var under optællingen på Rungsted Skole tirsdag aften det gik op for Otto B. Christiansen (K), at hans tid som lokalpolitiker kunne få en ende.
“Jeg havde fået 51 stemmer og tænkte: 'Du taber stort'. Det var voldsomt. Jeg havde det rigtig skidt,” siger den omstridte nu snart tidligere formand for Børne- og skoleudvalget.
Da han havde erkendt sit nederlag, tog den 60-årige ikke ned i valgcaféen på rådhuset, men direkte hjem.
“Jeg skulle ikke være blandt glade mennesker,” fortæller Otto B. Christiansen, der ikke sov meget den nat og hele onsdag hverken reagerede på telefoniske eller skriftlige henvendelser.
“Jeg var knust, trak stikket og så otte afsnit af The Punisher på Netflix.”

Forskel på succes og fiasko

Torsdag var Otto B. Christiansen igen tilbage med den slagfærdighed, vi også kender fra ham og reflekterede over nederlaget. Han er ikke i tvivl om, at det er sagen om Ulvemosehuset og SFO, der knækkede ham.
“Jeg blev ramt af et par lortesager, som en enig kommunalbestyrelse stod bag. Skulle jeg så ene mand gå ud og sige noget andet? Jeg har ment og sagt det, jeg mener er rigtig, det står jeg inde for. Jeg siger ikke det, vælgerne vil høre. Jeg kom ikke i synk med vælgerne,” siger han et par dage efter sine valgsmæk.
På sin Facebook-profil skrev Otto B. Christiansen sent mandag aften dette: 'Hvad betyder 120 personlige stemmer? For mig betyder 120 personlige stemmer alt. Det er formentlig det stemmetal, der skal til for at blive valgt igen til Kommunalbestyrelsen – groft sagt forskellen mellem succes og fiasko.'

Formanden for Børne- og skoleudvalget får nu mere tid til at få styr på sin store samling af tegneserier. Foto: Fred Jacobsen

Formanden for Børne- og skoleudvalget får nu mere tid til at få styr på sin store samling af tegneserier. Foto: Fred Jacobsen

</I>Var langt fra et valg

“Det var jeg jo langt fra. Og 120 havde ikke været nok. I dag har jeg det sådan, at havde der manglet to stemmer, havde det været surt. Det her er som at tabe 90-0 på udebane. Når vælgerne ikke vil, skal man ikke sidder der,” mener Otto B. Christiansen, som i sommer opsagde sit job som direktør i Annoncørforeningen og blandt andet glædede sig til at få mere tid til at være lokalpolitiker.

Fire fede år

“Hør her, det har været fire fede år. Dethar været skægt, og jeg har fået en masse nye venner og mødt en masse nye mennesker. Men det tog en dag, og det var voldsomt,” lyder det fra den konservative politiker, der ikke kan forestille sig at vende tilbage til lokalpolitik.
“Det har jeg ingen planer om. 1. januiar er det slut. Det er det sådan set allerede nu, selv om der er et enkelt kommunalbestyrelsesmøde tilbage. Jeg er en dead duck, som amerikanerne siger.”
Otto B. Christiansen blev valgt ind i kommunalbestyrelsen i 2013, hvor han fik 121 personlige stemmer. Han blev formand for Sundhedsudvalget og senere Børne- og Skoleudvalget, da Pernille Schnoor (Alternativet, tidligere Socialdemokratiet) i juni 2015 blev valgt ind i Folketinget.

null

Publiceret 27 November 2017 12:15