Nyvalgt genkender ikke kritik af dårlig dialog

Maj Allin Thorup (K) hentede stemmerne i forældrenetværket

Af
Fred Jacobsen

“Jeg deler ikke den holdning, at der ikke har været dialog. Men hvis det er oplevelsen, skal vi tage det alvorligt.”
Maj Allin Thorup, mor til tre og nyvalgt til kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti med 246 stemmer, vil gerne ind og arbejde på børne- og skoleområdet, som med den kontroversielle SFO-sag og sagen om Ulvemosehusets fremtid leverede nogle af de mest 'hotte' emner i den netop overståede valgkamp.
Som del af den tidligere områdeledelse på daginstitutionsområdet kender Maj Allin Thorup temaerne ud og ind og er derfor uenig med dem, der mener, at området er præget af manglende dialog.

Fin adgang til politikerne

“Jeg kan kun sige, at da jeg sad på 'den anden side af bordet', var der fin adgang til politikerne, både da Pernille Schnoor og Otto B. Christiansen var formand. Dem har jeg altid haft en god dialog med. Selv om jeg ikke har sympatiseret med dem i alt.”
Forholdene på daginstitutionerne står højt på den nyvalgte kommunalpolitikers dagsorden, men også sager fra skoleområdet. Derfor arbejder Maj Allin Thorup målrettet efter at få plads i det kommende Børne- og skoleudvalg.
“Der har været besparelser på daginstitutionsområdet, som jeg gerne ser rullet tilbage. Det betyder højere normerninger. Jeg tænker dog også på kortere skoledage og inklusionsindsatsen. Antallet af børn med særlige behov vokser. Hvordan får dem inkluderet? Hvordan finder vi støtte til lærerne?”, er nogle af de spørgsmål, hun de næste fire år gerne vil finde svar på.

Godt forældrenetværk

At hun selv nærmest bragede op igennem de konservatives rækker fra en plads som nummer 16 og lod velprøvede kræfter som Otto B. Christiansen, Esben Dyekjær, Henrik Peulicke og Jan H. Klit bag sig, er hun ydmyg over for og overvældet over.
“Jeg gik til valg på børnefamiliernes sag. En dagsordenen, hvor det var svært at trænge igennem,” fortæller Maj Allin Thorup.
Når det alligevel lykkedes nok til at live valgt, skyldes det den platform, hun kommer fra.
“Jeg tror, mange stemmer kommer fra mit forældrenetværk. Jeg er mor til tre og har god kontakt til daginstitutioner og idrætsområdet. Og jeg har været meget rundt på gaderne,” lyder hendes forklaring.

Et stærkt hold

Maj Allin Thorup fik før valget at vide, at hun nok skulle have omkring 100 stemmer for at komme ind. Det ville ikke have været nok ved dette valg. Det tilskriver hun, at hun var med på et stærkt hold.
“Det var stærkt, og alle har haft deres forskellige mærkesager. Det gav en god dynamik,” lyder Maj Allin Thorups forklaring på hendes eget og partiets gode valg.

Publiceret 04 December 2017 10:45

SENESTE TV