Venstre:

Vores forsøg var hverken ulækkert eller skandaløst

Venstres borgmesterkandidat forklarer sidste-øjebliks-forsøget på at fravriste Slotved borgmesterkæden

“Det er ethvert partis pligt at afsøge muligheder for at få indflydelse og få mest muligt af partiets politik igennem. Da det ved fintællingen dagen efter valget viste sig, at Venstre, Dansk Folkeparti (DF) og Liberal Alliance (LA) stod med syv mandater, så tog vi initiativ til at føre en konstruktiv samtale med Socialdemokratiet i Hørsholm, hvor flere konstitueringsmuligheder blev drøftet.”

Møde uden aftale

Sådan skriver Venstre, DF og LA i en fælles pressemeddelelse. Den er, siger Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken, skrevet, “for at vores version kommer frem.”
Ugebladet kunne søndag fortælle, at de tre partier dagen forinden havde inviteret socialdemokraten Niels Lundshøj til et møde, hvor de, så vidt Ugebladet erfarer, blandt andet tilbød Niels Lundshøj at blive borgmester med deres syv og socialdemokraternes tre stemmer.
Aftalen blev som bekendt ikke til noget, fordi Socialdemokratiet søndag meddelte, at de stod ved den konstitueringsaftale, de sammen med Konservative og Radikale havde indgået på valgnatten.

Heftig debat om forsøget

Både på ugebladet.dk, men ikke mindst på Ugebladets Facebook-side, er sagen blevet diskuteret heftigt. Hovedparten af indlæggene fra læserne er negative over for de borgerlige partiers forsøg.
“Vi får tæsk, ja, men jeg synes jo hverken, det er ulækkert eller skandaløst. Husk på, der var fejl i optællingen på valgnatten,” siger Venstres borgmesterkandidat Annette Wiencken til Ugebladet og henviser til, at fintællingen dagen efter flyttede at mandat fra Konservative til Venstre.
Hun er derfor enig med DF's Glen Madsen, der til Ugebladet har udtalt, at det ville have været “mere anstændigt” af borgmester Morten Slotved (K) at vente med konstitueringen til efter fintællingen.
“Vi forsøgte på vagnatten på at tale om en bred konstituering. Det ville DF og LA også gerne. Men vi havde ikke på det tidspunkt nok mandater,” forklarer Annette Wiencken, der selv lagde hus til lørdagens møde med DF og LA.

Samarbejdets kvinde

Hun afviser, at den fælles pressemeddelelse og det tætte samarbejde mellem Venstre, DF og LA er udtryk for en polarisering og at der nu skal føres oppositionspolitik'.
“Tværtimod. Det giver os mulighed for at gå i samspil med de andre i kommunalbestyrelsen. Valget er overstået og jeg er samarbejdets kvinde,” lyder det fra Annette Wiencken.

Dokumentation

Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance - med borgmesterkandidat Annette Wiencken som afsender - udsendte mandag en pressemeddelelse om weekendens forløb. Vi bringer her pressemeddelelsens ordlyd:


Borgmester Morten Slotved konstituerede sig på valgnatten uden at tre af Hørsholms fire borger-lige partier fik plads ved bordet.
Det er ethvert partis pligt at afsøge muligheder for at få indflydelse og få mest muligt af partiets politik igennem. Da det ved fintællingen dagen efter valgte viste sig, at Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance stod med 7 mandater, så tog vi initiativ til at føre en konstruktiv samtale med Socialdemokratiet i Hørsholm, hvor flere konstitueringsmuligheder blev drøftet. Samtalen har ikke ført til en aftale, men alene peget på enighed partierne imellem hvad angår en række politiske mærkesager – og naturligvis også på de områder, hvor vi ikke er enige.
I Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance glæder vi os til i de næste 4 år at arbejde for et endnu bedre Hørsholm med større fokus på tæt dialog med borgerne, og vi ser frem til at afprøve de samarbejdsmuligheder, som den nye mandatfordeling i kommunalbestyrelsen giver, med det mål at få flere af vores mærkesager igennem.
For yderligere oplysninger om indholdet af denne pressemeddelelse kan kontaktes: 
Annette Wiencken, Venstre, Glen Madsen, Dansk Folkeparti, Jakob Nybo, Liberal Alliance.

Publiceret 04 December 2017 09:30

SENESTE TV