Hannebjerg:

Mindst muligt flertal stemmer lokalplan hjem

5-4 afgørelse i sag om omstridt lokalplan. "Kommunal grådighed," mener konservativ nej-stemme

Af
Fred Jacobsen

Meget tyder lige nu på, at afstemningen i kommunalbestyrelsen om lokalplan 166 for boligbyggeriet Hannebjerg i Rungsted bliver en yderst tæt affære.
Sagen kom til afstemning i Økonomiudvalget tidligere i dag og endte med, at fem af ni stemte for lokalplanen, mens de øvrige fire stemte imod.
Med mindre der frem til det sidste møde i denne kommunalbestyrelse 18. december skiftes synspunkter blandt politikerne, tegner der sig en 10-9 afgørelse for den omstridte lokalplan.

Bagkloge politikere

På dagens møde stemte borgmester Morten Slotved (K), Peter Antonsen (BL), Henrik Klitgaard (R), Nadja Hageskov (K) og partiløse Gitte Burchard for, mens Venstres Annette Wiencken, Niels Lundshøj (S), LA's Stine Darmer og den konservative Thorkild Gruelund stemte imod.
“Jeg havde ikke forestillet mig, at 'Skoven' var en del af udbuddet. Det er jeg for sent blevet opmærksom på. Jeg har lavet en fejl i udvalget. Og det er jo ikke godt, hvis jeg ikke retter op på det,” siger Thorkild Gruelund.
Han afviser, at det er sket i bagklogskab.
“Det ord vil jeg ikke bruge. Jeg er blevet klogere,” siger Thorkild Gruelund, som mener, at det er udtryk for 'kommunal grådighed' at udnytte hele arealet.

De er ikke ordentlige

Partifællen, borgmester Morte Slotved, er ikke sen til at kalde det bagklogskab, når politikere, der tidligere har stemt for et udbud med de omstridte 2800 kvadratmeter 'Skoven' og 'Frugtplantagen”, nu stemmer imod.
“Det er bagklogskab ikke at ville sælge det, der er udbudt til salg. De politikere, der nu stemmer imod, er bare ikke ordentlige,” siger en vred Morten Slotved, der selv mener, det er ordentligt at stå ved det, der var sat til salg.
“'Skoven' er en del af udbuddet. Det står jeg ved. Vi har tilrettet projektet, tilpasset og trykket det i højden. Jeg mener ikke, der mangler mere,” siger borgmesteren til Ugebladet.

“Ja, jeg er bagklog”

Venstres Annette Wiencken har ikke noget imod at blive kaldt bagklog.
“Morten har jo ret. Det er et nej i bagklogskab. Høringssvar er jo til at blive bagklog af. Og denne sag har lært mig, at man skal gå i dialog med borgerne,” lyder det fra Venstres gruppeformand.
Hun er mindre optaget af diskussionen om 'Skoven' og Hørsholm Lilleskoles behov end af de omkringboende og trafikken.
“Diskussionen om 'Skoven' har været tyk af patos. Jeg tror nu nok, skolens børn skal finde steder at lege og næppe, at det ødelægger skolen, som det er blevet sagt. Men jeg er til fals for, hvad borgerne mener,” forklarer Annette Wiencken.

Stadig interessant byggeri

Socialdemokratiets Niels Lundshøj finder sagen “ærgerlig” og erkender, at omfanget af det udbudte område kom bag på ham.
“Det er lidt sent i processen, jeg bliver opmærksom på det. Det viser bare, vi skal have én til én høringer i sådanne sager og modeller, vi kan se på. For det var med visualiseringerne, omfanget gik op for mig,“ fortæller Niels Lundshøj.
Han mener fortsat, at projektet er godt, og der er tale om et fint byggeri.
“Men vi behøver ikke at udnytte grunden fuldt ud. Den sag må kunne landes. Selv uden den nederste længe er byggegrunden interessant for en udvikler,” mener Niels Lundshøj.
Socialdemokraten har dog forståelse for, at flertallet ikke ønsker at overlade beslutningen til den ny kommunalbestyrelse.
“Det er et udtryk for at ville følge sagen helt til dørs. Jeg så gerne, sagen sættes på pause og vi kan gå i endnu tættere dialog om de fire til seks rækkehuse i den nederste længe, det drejer sig om,” mener han.


Går over grænsen

Liberal Alliances Stine Darmer er på linje med socialdemokraten og mener heller ikke, sagen er blevet fremlagt godt nok. Hun mener, det mest ordentlige ville være at overlade beslutningen til den ny kommunalbestyrelse.
“Sagen er ikke blevet klart fremlagt. Omfanget er kommet som en overraskelse og er gået over grænsen,” siger Stine Darmer, der i august trådte ind i kommunalbestyrelsen i stedet for sygemeldte Troels Moe. 
For Stine Darmer er det afgørende “ikke at genere” Hørsholm Lilleskole.
“Jeg kender skolen og området godt. Det skal bevares, fordi skolen er god til at tiltrække børnefamilier,” lyder det fra den 43-årige Stine Darmer, hvis korte karriere som kommunalbestyrelsesmedlem ender med mødet 18. december.

Publiceret 07 December 2017 15:45

SENESTE TV