Hørsholm Lilleskole mener gennem 40 år at have vundet hævd på de 2800 kvadratmeter, der kaldes 'Skoven' og 'Frugtplantagen'. Det afvises i en juridisk vurdering, der er bestilt af kommunen.

Hørsholm Lilleskole mener gennem 40 år at have vundet hævd på de 2800 kvadratmeter, der kaldes 'Skoven' og 'Frugtplantagen'. Det afvises i en juridisk vurdering, der er bestilt af kommunen.

Kommunen er sikker:

’Skoven’ er vores

Hørsholm Kommune får medhold i juridisk vurdering, borgmesteren selv bestilte

Af
Fred Jacobsen

Et element i økonomiudvalgets beslutning torsdag om at sende lokalplan 166 om Hannebjerg-boligerne videre til kommunalbestyrelsen, er en sikkerhed for, at Hørsholm Lilleskole ikke kan påstå at have vundet hævd på 2800 kvadratmeter jord nær skolen. Et område, der kaldes 'Skoven' og 'Frugtplantagen”. Den sikkerhed mener kommunen nu at være i besiddelse af.
“Vi er nu sikker på, at skolen ikke har vundet hævde på området,” siger direktør for by- og ejendomsudvikling, Ole Stilling, til Ugebladet på baggrund af en juridisk vurdering fra advokatfirmaet Bruun & Hjejle.
Advokatfirmaet skriver i sin rapport, at der hverken er tidsmæssige eller andre argumenter for at Hørsholm Lilleskole kan gøre krav på arealet.
Hørsholm Lilleskole har selv fået foretaget en juridisk vurdering, som slår fast, at Hørsholm Lilleskole efter 40 år har vundet hævd på området, som blandt andet bruges til legeplads.
Selv om kommunens jurister havde en anden holdning, besluttede borgmester Morten Slotved (K) forud for økonomiudvalgsmødet 16. november at iværksætte en juridisk undersøgelse af ejerforholdene.

Praksis:50 år eller mere

Ifølge Bruun & Hjejle viser retspraksis, at et krav om hævd på 40-48 afvises af domstolene og vurderer, at der typisk skal 50-60 år til at vinde hævd på et område, man i samme periode har rådet over.
Bruun & Hjejles rapport ligger som bilag til økonomiudvalgets dagsorden torsdag 7. december.
Ugebladet har derfor bedt Hørsholm Lilleskoles bestyrelsesformand, Søren Andersen, kommentere den af Hørsholm Kommune bestilte vurdering og har bedt om at få indsigt i den juridiske vurdering, skolen selv har fået foretaget.
Bestyrelsesformanden er ikke vendt tilbage på de to anmodninger.
Økonomiudvalget besluttede torsdag med mindst tænkelige flertal - fem mod fire stemmer - at anbefale kommunalbestyrelsen at vedtage lokalplan 166. Sagen er på dagsordenen, når den nuværende kommunalbestyrelse 18. december samles en sidste gang før det nyvalgte bystyre tager over.

null

Publiceret 08 December 2017 08:00