Partihop, Trommen og SFO:

Derfor røg Dyekjær ud

Den 44-årige skolelærer tilfreds med sit personlige valg og klar til et comeback

Af
Fred Jacobsen

Når den nye kommunalbestyrelse i Hørsholm for alvor begynder arbejdet efter nytår, bliver det uden den 44-årige lærer på NGG, Esben Dyekjær (K). Selv om han er ok tilfreds med sine 136 personlige stemmer, må han nu se frem til fire år, hvor han som selvudråbt 'info-junkie' ikke får sine jævnlige 'skud'.
“Jeg tror det er partihoppet og sagerne i Børne- og skoleudvalget og Sport-, fritid-, og kulturudvalget, der har kostet. Og så fik kvinderne hos os et rigtig godt valg,” lyder Esben Dyekjærs analyse.
Han stillede i 2013 op for Venstre og fik 187 personlige stemmer. Allerede i juni 2014 forlod han imidlertid Venstre til fordel for Konservative. Ikke på grund af lokale skærmydsler, men ifølge hans egne forklaringer, fordi han ikke længere kunne leve med Lars Løkke Rasmussen som partiformand.

Mange har glemt det

“Mange har glemt det, og der har heldigvis ikke været fokus på det i valgkampen,” mener Dyekjær, der peger på sager som Ulvemosehuset og Trommen som medvirkende årsag til, at det ikke rakte til sidst.
“Jeg er skuffet, men ikke en bitter mand,” forsikrer Esben Dyekjær.
Matematiklæreren havde selv regnet sig frem til at kunne få mellem 121 og 150 stemmer, så han er ikke utilfreds med de 136, han endte med at få. Det ville have været nok for fire år siden.
Esben Dyekjær mener ikke, at han er blevet ladt i stikken af sine 'egne' i svære sager som eksempelvis Ulvemosehuset.
“Nej, det synes jeg ikke. Opbakningen var der. Og jeg synes, det er i orden at lade udvalgsformanden tage sagerne. Sådan er det jo også i de gode sager,” lyder hans refleksion.
Selv om skuffelsen stadig sidder i ham, er Esben Dyekjær klar til et comeback om fire år.
“Jeg kan nok ikke helt slippe politik og har da allerede tænkt på, hvad der skal til,” lyder det fra det vragede kommunalbestyrelsesmedlem.Publiceret 12 December 2017 06:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV