Bestyrelsesformanden for Hørsholm Lilleskole beskyldes for at overskride grænser i sit påvirkningsarbejde. Foto: Fred Jacobsen

Bestyrelsesformanden for Hørsholm Lilleskole beskyldes for at overskride grænser i sit påvirkningsarbejde. Foto: Fred Jacobsen

Skoleformand beskyldes for ufine metoder

“Grænseoverskridende”, siger politiker om at blive opsøgt af skoleformand på sin bopæl i sagen om Hannebjerg

Af
Fred Jacobsen

“Selvfølgelig skal man kæmpe for sin sag, men jeg synes, han har været meget direkte.”
Det siger det partiløse kommunalbestyrelsesmedlem Gitte Burchard til Frederiksborg Amtsavis og føler det “grænseoverskridende”, at formanden for Hørsholm Lille Skole fredag i sidste uge opsøgte hende på hendes private bopæl. Angiveligt for at afkræve hende et svar på, hvorfor hun på økonomiudvalgsmødet dagen før havde stemt for lokalplan 166 om Hannebjerg-boligerne.

’En underlig holdning’

Til avisen fortæller Gitte Burchard, at hun ikke selv var hjemme, men oplyser, at formanden havde ringet og lagt beskeder om, ”at det da var en underlig holdning, jeg havde til sagen.”
Søren Andersen beklager over for avisen, at hans optræden bliver opfattet som grænseoverskridende. Han bekræfter, at han har ringet og skrevet til Gitte Burchard “fordi jeg gerne vil i dialog med hende og høre, hvorfor hun stemmer ja til Hannebjerg-projektet,” fortæller Søren Andersen i bladet og oplyser, at han af “en anden politiker” blev opfordret til personligt at tage forbi hende.
En række andre lokalpolitikere fortæller i avisen om negative oplevelser med Søren Andersen, mens andre ikke har oplevet hans påvirkningsarbejde som generende.
Henrik Klitgaard (R) fortæller eksempelvis, at skoleformanden under valgkampen i en besked til Hørsholm Lille Skoles forældre havde opfordret dem til ikke at stemme på Klitgaard.

Kampen om ’Skoven’

Hannebjerg-projektet var en varm sag i valgkampen, fordi Hørsholm Lille Skole finder det ødelæggende for skolen, at et 2.800 kvadratmeter stort område, som kaldes 'Skoven' og 'Frugtplantagen', inddrages i boligprojektet. Der er bålplads på området, som blandt andet bruges som legeplads og fra skolens side betragtes som en del af skolens identitet.
Hørsholm Lille Skole mener derfor at have vundet hævd over området, hvilket et eksternt notat, bestilt af Hørsholm Kommune, afviser.
Før økonomiudvalgsmødet 7. december sendte Søren Andersen en mail til samtlige kommunalbestyrelsesmedlem-mer og truede med at melde dem til politiet, hvis det var kommunens medarbejdere, der - efter hans opfattelse - ulovligt var trængt ind på skolens ejendom for at markere nogle træer til mulig fældning.
Det viste sig senere at være en landinspektør, der på eget initiativ var taget ind på grunden for at markere blandt andet et par træer og nogle træstubbe med farveklatter.

Publiceret 13 December 2017 16:00