Mandagens kommunalbestyrelsesmøde var et af de mere velbesøgte af slagsen. Foto: Fred Jacobsen

Mandagens kommunalbestyrelsesmøde var et af de mere velbesøgte af slagsen. Foto: Fred Jacobsen

Lundshøj om Hannebjerg:

"Vi kæmpede kampen, men tabte slaget"

Af
Fred Jacobsen

Socialdemokraternes gruppeformand Niels Lundshøj havde det fremtidige samarbejde i tankerne, da han mandag sammen med partifælle Arne Georg Stangeby undlod at stemme imod Hannebjerg-lokalplan 166. Selv om han mest havde lyst til det og også havde stemt nej i Økonomiudvalget for 14 dage siden.
“I så store projekter skal man være forsigtig med, hvilken demonstration, man vil lave, når der er et flertal. For vi skal også kunne operere med kommunalbestyrelsen fremadrettet. For den gode stemnings skyld og for det fremadrettede samarbejde, så vi ikke får en splittet kommunalbestyrelse, hvor der er gravet grøfter,” sagde Lundshøj efter et meget intenst sidste kommunalbestyrelsesmøde i år og i den nuværende sammensætning.
Her blev den meget følsomme Hannebjerg-lokalplan mandag vedtaget med ti stemmer for, syv imod og så socialdemokraternes to undladelser.
Allerede på selve mødet sagde Lundshøj i sin redegørelse, at han ville stemme imod, hvis der blev et flertal imod, og undlade, hvis der viste sig at være et flertal imod.
Havde der således kun været ni ja-stemmer, ville Niels Lundshøj og Stangeby havde bidraget til at vælte projektet med deres stemmer.
“Der var kun de to muligheder. Enten at lade det hele falde eller lade det hele gå om. Vi kunne ikke ændre på boligerne, så det hele måtte i givet fald gå om,” lød Lundshøjs ræsonnement.
Han hældte efter mødet fortsat til et nej og til at lade den ny kommunalbestyrelse overtage sagen med ny beslutningen, nyt udbud og ny lokalplan. På den anden side vil han også gerne respektere et flertal.
“Jeg accepterer, at der er et flertal i en meget stor, meget prekær og meget, meget betændt sag. Vi kæmpede kampen og tabte slaget. Så må man bøje sig i en så stor sag, som er afslutningen på en lang kommunalbestyrelsesperiode,” slut-tede den socialdemokratiske gruppeformand.

Kede af det og skuffet

Søren Andersen, formand for Hørsholm Lille Skoles bestyrelse, havde efter afgørelsen ikke så meget at sige.
“Der er ikke så meget andet at sige, end at vi er kede af det og skuffede på børn og Hørsholmborgeres vegne over at miste endnu et grønt åndehul,” sagde bestyrelsesformanden til Ugebladet.Publiceret 21 December 2017 09:30