Katrine hjælper dig med at få styr på hormonerne

“Ubalance i kroppen hænger oftest sammen med dine hormoner,” siger Katrine Gilberg, der har åbnet ny klinik med naturlig hormonterapi i Hovedgaden

Af
Morten Timm

Morten Timm

Har du problemer med fertiliteten. Eller lider du af stærke menstruationssmerter. Måske er du i din overgangsalder og kæmper med hedeture eller ligger underdrejet med stress, træthed og manglende energi.
Meget sandsynligt kan det skyldes en hormonel ubalance i kroppen, og hvad der måske er mere interessant at notere sig:
“Du behøver ikke have det sådan,” siger kostvejleder og hormonterapeut Katrine Gilberg fra Hørsholm, der for nylig flyttede sin klinik med NHT Naturlig Hormonterapi fra Lyngby til ny lokalitet i Hovedgaden 45 i Hørsholm.
Hun er 39 år og har personligt selv været plaget af sygdommen endometriose (et menstruationssmertehelvede), fertilitetsbehandling og nede med stress.
Fravær i lange perioder kostede til sidst hendes job, og da hun samtidig var opgivet af det traditionelle lægesystem, blev hun opmærksom på hormonterapi med naturlige hormoner, og hvordan de kan rette op på kroppens ubalancer, der oftest er forårsaget af udefrakommende faktorer.
Først uddannede hun sig som kostvejleder, dernæst en efteruddannelse indenfor NHT Naturlig Hormonterapi hos Anette Paulin.
I sin vidensøgning har Katrine Gilberg også taget en videreuddannelse inden for orthomolokylær medicin, der handler om at styrke kroppen ved at give den, de rigtige vitaminer og mineraler.

Åbnede en ny verden

“Det åbnede en ny verden for mig. Her fandt jeg en viden og en forskning, som jeg ikke kendte til, og som lægevidenskaben heller ikke kender til,” siger Katrine Gilberg, der siden har kunnet kurere sig selv, så hun ikke længere lider af endometriose og er blevet mor til endnu en dreng - uden kunstig fertiltetsbehandling.
“Jeg gider ikke bilde folk noget ind, men det har gjort en kæmpe forskel for mig. Og dengang tænkte jeg: Hvorfor har ingen fortalt mig om det her før. Nu kan jeg jo arbejde på fuld tid igen, også mens jeg menstruerer, og jeg har fået energien tilbage igen, så jeg kan være noget for mine børn.”
I 2015 åbnede hun sin hormonterapi-klinik i København, rykkede den efterfølgende til Lyngby, og da familien sidste år flyttede til Hørsholm, var det oplagt at flytte klinikken med.
Katrine Gilberg vil helst ikke sidestilles med alternative behandlinger, selv om det for nogle kan lyde alternativt. Naturlig hormonterapi er forankret i forskning og udbredt i mange europæiske lande samt i USA, oplyser hun.

Laboratorietest af spyt

Den naturlige hormonbehandling er forholdsvis enkel. Man laver en spyttest, som sendes til Medivere Laboratoriet i Tyskland. Via testen vil de afkode ens hormonniveauer, som igen vil afsløre kroppens eventuelle hormonelle ubalancer.
Udfra testresultatet finder Katrine Gilberg ud af, hvilke naturlige hormoner, man har brug for. Det kan være særlige kosttilskud eller andre naturprodukter plus eventuelle kostændringer. Det er helt afgørende for hende, at det ikke er syntetisk fremstillede hormoner, man fylder sig med.
“I min optik får mange med fx endometriose ikke den rigtige behandling i dag. Man behandler symptomerne, men ikke årsagen. Modsat medicin og syntetiske hormoner, går de naturlige hormoner ind og hjælper kroppen til at komme i balance,” forklarer Katrine Gilberg.

En jungle

“Jeg ved godt, at det kan være en jungle at finde rundt i alle de vitamin- og kosttilskud, der er på markedet. Men det er ikke ligegyldigt, hvad man tager, for det er meget forskelligt, hvad kroppen optager bedst og får størst udbytte af”.
“Jeg hjælper med at finde ud, hvordan kroppen bruger og omdanner hormonerne. Du kan sammenligne det med at have ondt i knæet. Her starter du med et stramt støttebind, hvorefter du kan bruge et elastikbind, indtil knæet ikke giver smerter. Med de rigtige kosttilskud hjælper du kroppen tilbage i balance, så den også bedre kan modstå infektioner og sygdom,” siger Katrine Gilberg, der ikke selv sælger nogle produkter, men alene rådgiver og vejleder. Du kan læse mere på hendes hjemmeside: katrinegilberg.dk
Generelt får vores krop det sværere og sværere med at genskabe balancen efter man er fyldt 35 år, fordi hormonproduktionen mindskes, inden man i slut 40'erne mere eller mindre er 'hormondød'.

Publiceret 27 December 2017 07:00

Ugebladet Hørsholm nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugebladet Hørsholm
SENESTE TV