Politikerne - konservative og af anden politisk observans - frygter konsekvenserne af at skære ned i bus 150S, der nu kører mellem Nørreport og Kokkedal Station. Foto: Konservative i Hørsholm

Politikerne - konservative og af anden politisk observans - frygter konsekvenserne af at skære ned i bus 150S, der nu kører mellem Nørreport og Kokkedal Station. Foto: Konservative i Hørsholm

Konservativ front for at redde 150S

Tager på fredag ud på togstationer og stoppesteder for at redde bus 150S mod nedskæringer

Af
Fred Jacobsen

Protesterne mod Region Hovedstadens overvejelser om at skære i bus 150S, så den kun kører mellem Nørreport Station og Gl. Holte, får nu flere og flere politikere på barrikaderne. Og fredag vil konservative fra Hørsholm, Fredensborg og Rudersdal kommuner troppe op på togstationer og stoppesteder for at markere deres utilfredshed.

“Besparelserne må nødvendigvis ligge der, hvor man får glæde af letbanen,” lyder det eksempelvis fra Hørsholms borgmester Morten Slotved, der i morgentimerne sammen med andre konservative kommunalpolitikere vil være at finde på Kokkedal Station og busstoppestedet på Usserød Kongevej ved Hørsholm Midtpunkt.

“Vi ønsker at skabe fokus på og interaktion med borgere og regionspolitikere om regionens oplæg om at fjerne 150S nord for Gl. Holte,” siger Kristin Arendt, konservativ formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

På dagsordenen

I dag torsdag 22. februar er sagen på dagsordenen i netop Miljø- og planlægningsudvalget, hvor udvalget blandt andet skal samles om en protestskrivelse til Region Hovedstaden, der i tre ud af fire spare-scenarier vil kappe bus 150S' rute over ved Gl. Holte i stedet for at bussen, som nu, kører gennem Hørsholm til Kokkedal Station. Hørsholm tilslutter sig dermed protesten fra seks andre nordsjællandske kommuner, hvor der også er lagt op til at spare på bustrafikken.

Sagen vil også blive taget op i byrådet i Hørsholm mandag 26. februar på foranledning af Venstres Anne Ehrenreich, der både er medlem af byrådet i Hørsholm og regionsrådet.

Anne Ehrenreich mener sagen er så afgørende for Hørsholm, at hun ønsker hele byrådets opbakning.

Baggrund for at bus 150S er i fare, er, at Region Hovedstaden skal finde besparelser på den kollektive trafik for at få budgettet til at hænge sammen. Det skyldes blandt andet beslutningen om at investere i en letbane fra Lyngby til Ishøj.

På barrikaderne

Både Konservative og Venstre mener, at hvis der skal spares på busruten, så skal det ske længere ind mod København, hvor passagererne har langt flere muligheder for at finde alternativer.

De konservative politikere Morten Slotved og Christoffer Buster Reinholdt (medlem af regionsrådet) vil være på Kokkedal Station og stoppestedet på Usserød Kongevej ved Hørsholm Midtpunkt mellem kl. 6.45 og 8.

Derud over vil der i samme periode være politikere fra Rudersdal Kommune på Nærum Station.

Publiceret 21 February 2018 12:15