Karina Munkholm rådgiver private og virksomheder i det rette lys til deres hjem eller kontorer. Foto: Fred Jacobsen

Karina Munkholm rådgiver private og virksomheder i det rette lys til deres hjem eller kontorer. Foto: Fred Jacobsen

Lysarkitekten Karina:

Lyset skal fortælle en historie

Karina Munkholm rådgiver private og virksomheder i det rette lys

Af
Fred Jacobsen

“Det er jo svært med lys. Lys er vigtig, og folk tænker måske ikke så langt, at de skal have hjælp til det,” siger Karina Munkholm, som lige præcis arbejder med at hjælpe folk til at få det rette lys ind i deres hjem eller virksomheder.

Hun er uddannet bygningsarkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole med speciale i dagslys og kunstlys og er nu klar til at rådgive både private og virksomheder i, hvordan de får fortalt den historie, der passer bedst til dem. Med lys.

Lidt som en scenograf

“Det er lidt som at arbejde som en scenograf. Det handler om at få fremhævet det, der er vigtigt. Et møbel, en genstand, et billede. Og så handler det selvfølgelig rigtig meget om at få lyset derhen hvor man har brug for det,” fortæller Karina Munkholm.

Hun har i et par år været ansat som bustiksassistent hos Lysmesteren i Hovedgaden i Hørsholm og er en af de services, butikken tilbyder. Hun har organiseret sin ekspertise i sin egen konsulentvirksomhed, som hun driver ved siden af.

At belyse spisestuen

Karina Munkholm mener ikke, det nødvendigvis er personer i store hjem og i virksomheder, der kan få glæde af hendes viden om lys og lamper.

“Det kan også være et hjem, hvor det bare er svært at belyse en spisestue,” siger Karina Munkholm og oplyser, at den typiske kunde er den yngre familie, der har bygget nyt eller har foretaget en totalrenovering af et hjem.

“Mine råd er en mulighed, en disciplin, der på en måde rækker ind over det, indretningsarkitekterne byder på. Men hvor de mest fokuserer på det æstetiske, går jeg ind og forholder mig til både det æstetiske og det funktionelle,” lyder det fra Karina Munkholm.

Hun bor i Nivå og har, indtil hun begyndte som butiksassistent hos Lysmesteren i Hørsholm, blandt andet undervist på Kunstakademiets Arkitektskoles Lyslaboratorie, hvor hun også har deltaget i forskningsprojekter med særligt fokus på LED-lys. Og hun fortæller, at hendes konsulentydelser “er i sin vorden”.

“Typisk ville jeg sidde på en tegnestue, men trængte på et tidspunkt til noget andet. Og så snakkede Svend (Svend Steenstrup fra Lysmesteren, red.) og jeg om det her, og at det var det, jeg skulle i forbindelse med ansættelsen i butikken,” fortæller lysarkitekten fra Hørsholm.

Publiceret 06 April 2018 07:00

SENESTE TV