Har du ikke betalt din ejendomsskat vil Hørsholm Kommune ikke kun opkræve et underretningsgebyr på 450 kroner, de vil også gå så langt som at tage udlæg i ejendommen.

Har du ikke betalt din ejendomsskat vil Hørsholm Kommune ikke kun opkræve et underretningsgebyr på 450 kroner, de vil også gå så langt som at tage udlæg i ejendommen.

Strammer skruen:

Kommunen tager nyt skridt overfor skyldnere

Hørsholm Kommune har nu mulighed for at tage udlæg i de 870 ejendomme, hvor borgerne ikke har betalt ejendomsskat

Af
Morten Timm

Morten Timm

Skylder du Hørsholm Kommune penge i ejendomsskat skal du nok overveje at få betalt dine restancer hurtigt.

Ellers kan du godt se frem til, at kommunen inden for kort tid vil sende dig en underretning om, at de planlægger at tage udlæg i din ejendom for gælden i ejendomsskat. Samtidig kvitterer de som noget nyt med at opkræve dig 450 kroner i gebyr for underretningen.

Med ny lovgivning i hånden har Hørsholm Kommune nemlig fået skrappere muligheder for at inddrive borgernes ejendomsskatte-gæld, hvilket et enigt byråd har besluttet at gøre brug af, foreløbig her i 2018. 

SKATs manglende inddrivelse

Kommunernes nye beføjelser er kommet i kølvandet på hele SKATs manglende gældinddrivelse.

“Vi har pt 870 skyldige ejendomsrestancer, og det er et usædvanligt højt tal. Det svarer til, at hver 10. private ejendom i Hørsholm skylder i ejendomsskat,” oplyser Thomas Rafn, centerchef for Økonomi og Personale. Han tilføjer, at borgernes samlede gæld i ejendomsskat beløber sig otte millioner kroner.

“Målet er at få nedbragt borgernes gæld - her ejendomsskat - til kommunen, og det er min forventning, at vi har et mærkbart lavere antal restance-sager i løbet af det næste år,” vurderer Thomas Rafn.

Næste skridt i forløbet kan være en tvangsauktion.

Publiceret 17 May 2018 10:15