Se video:

Høvdingemestre hyldet af hele skolen

5.b på Rungsted Skole triumferende i skolernes høvdingebold-turnering og vandt Danmarksmesterskabet

Af
Morten Timm

Morten Timm

Queen-sangen “We are the champions” blev skrålet ud for fuld kraft i festsalen på Rungsted Skole, da alle skolens elever onsdag var samlet for at hylde 5.b, der netop var hjemvendt med guldmedaljer om halsen som nykårede Danmarksmestre i den ædle skoleidrætsgren, høvdingebold.

Op på skolescenen til klapsalver og hyldest og i dagens anledning med en ispind til alle.

Ud af i alt 1.500 hold strøg den lokale 5. klasse til tops ved DM-finalestævnet i Støvring i Himmerland, og selv om der stadig var vindersmil på ansigterne, var det også en flok trætte elever, der vendte tilbage til Rungsted.

I gør os stolte

Finalestævnet bød på 16 kampe, inden de 11-12 årige Rungsted-elever i en tæt finale besejrede Taastrup Skole med 2-1 i sæt efter en hektisk og dramatisk høvdingeduel.

“I kom, så og sejrede. For første gang i skolens historie har vi vundet et Danmarksmesterskab. I gjorde det med holdånd og fællesskab. I gør os stolte på,” sagde viceskoleleder Diana Lundholm ved hyldestceremonien.

Det var også en meget glad idrætslærer Mette Green og pædagog Nicolai Clausen, der har taget hele turen med klassen siden de indledende kampe i februar.

“Vi tog af sted for at vinde, men vi forholdt os samtidig ydmyg til opgaven. Modsat nogle af de andre skoler, hvor eleverne var ude af den og græd, når de tabte eller en dommerkendelse gik imod dem. Her gjorde vi selv meget ud af at være stille og rolige og udvise fairplay,” fortæller Mette Green.

I dagens anledning og i den varme maj-sol var der is til alle skolens elever, selvfølgelig også de nykårede Danmarksmestre i høvdingebold. Foto: Morten Timm

I dagens anledning og i den varme maj-sol var der is til alle skolens elever, selvfølgelig også de nykårede Danmarksmestre i høvdingebold. Foto: Morten Timm

Robuste børn

Selv om hun og medcoach Nicolai Clausen (tidligere stjernespiller hos Rungsted Ishockey) understreger, at det er en klasseindsats, der står bag mesterskabet, så lægger de heller ikke skjul på, at det var de samme syv spillere - fire drenge og tre piger - der var på banen under hele DM-stævnet.

“Vi har også haft fokus på, at der er nogle, der er bedre end andre til at spille høvdingebold, og vi derfor har givet dem plads på holdet, mens de andre har sørget for opbakning og heppekor. Det har været super at se, hvordan det er lykkedes og opleve det sammenhold og den teamspirit, der har været i klassen om denne her opgave. Jeg synes, det viser, at det er robuste børn, der godt kan give plads til andre og som i sådan en konkurrencesituation kan erkende, at andre er bedre end en selv. Det har altså en værdi,” siger Mette Green.

Lidt trætte men glade elever med guldmedaljerne om halsen. Foto: Morten Timm

Lidt trætte men glade elever med guldmedaljerne om halsen. Foto: Morten Timm

Ny elev på holdet

For eksempel blev klassens nyeste elev, Mohammed, straks fast mand på holdet, da han med sine hurtige bevægelser var umulig at ramme for modstanderen.

I det hele taget ramte trænerteamet plet med at forene 5.bs bedste skytter, gribere og dem der kan bevæge sig hurtigst til en meget slagfærdig høvdinge-enhed.

Glade 5.b-elever ved onsdagens hyldest på Rungsted Skole.

Glade 5.b-elever ved onsdagens hyldest på Rungsted Skole.

Publiceret 20 May 2018 11:00