Står det til viceborgmesteren skal bymidten i Hørsholm gennemgå en radikal forandring. Foto: Søren Dahlbergen

Står det til viceborgmesteren skal bymidten i Hørsholm gennemgå en radikal forandring. Foto: Søren Dahlbergen

Planen er en totalt forandret bymidte

“Bymidten skal definere vores by,” mener udvalgsformand

Af
Fred Jacobsen

Det er en stor opgave, politikerne i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget (EBU) og Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) har sat i gang, når der nu skal sættes fart på at lave en bymidte i Hørsholm, som folk både gider at komme til og opholde sig i.

Ifølge Henrik Klitgaard (R), viceborgmester og formand for EBU, er det en opgave, der i omfang bedst kan sammenlignes med udviklingen af PH Park.

“Vi taler om en totalt forandret bymidte. Den skal defineres vores by. Det er et utroligt vigtigt projekt,” siger Klitgaard til Ugebladet.

Det er der bred opbakning til. Blandt andet skriver Venstres Kristian N. Nørgaard Jensen i en kommentar, at hans parti er “meget begejstret for, at et enigt Erhvervs- og beskæftigelsesudvalg har anbefalet, at der udarbejdes et oplæg til udviklingen af Hørsholms handelsliv”.

Det er et oplæg, som kommunens administration nu har fået til opgave at få udarbejdet. Til byrådets augustkonference 24.-25. august skal der blandt andet foreligge et oplæg om, hvor mange penge der skal bruges til den proces, der skal føre til en vision for, hvordan man i dialog med borgere, handel, ejere og andre interessenter kan forme en attraktiv bymidte.

“Vi kan ikke redefinere detailhandlen, men vi kan lave en levende bymidte. Vi taler om hele bymidten med Midtpunkt, den gamle politistation, Trommen samt p-pladserne ud til Kammerrådsvej og Usserød Kongevej. Vi taler om boliger, forretninger, kultur - alt er i spil,” siger Henrik Klitgaard.

Caféer og restauranter

Uden at lægge sig fast på, hvordan fremtiden skal tage sig ud, mener udvalgsformanden, at opgaven ikke mindst er at lave en bymidte, hvor folk gider at komme og opholde sig i.

“Se eksempelvis på Rungsted Havn. Der er nogle gange vanskeligt at komme til. Det er et sted, hvor folk gerne vil være. Bymidten skal være et sted, hvor der er liv fra kl. 8 om morgenen og for min skyld gerne til ud på natten,” forklarer Henrik Klitgaard og taler om, at det blandt andet kræver servicevirksomheder som eksempelvis caféer og restauranter.

Og han understreger, at dialogen med interessenterne er afgørende.

“Vi kan ikke lukke os inde i boblen på rådhuset og finde løsningen. Alle skal tilgodeses,” mener udvalgsformanden.

En af de helt store udfordringer er, at internethandlen og store butikscentre - ikke Midtpunkt i denne sammenhæng - tager markedsandele fra de mere traditionelle og åbne handelsområder.

Publiceret 28 May 2018 08:30