Niels Møller er Årets Frivillig i Hørsholm - og glæder sig til VM. Foto: Anja Sahan

Niels Møller er Årets Frivillig i Hørsholm - og glæder sig til VM. Foto: Anja Sahan

Årets frivillig glæder sig til VM

79-årige Niels Møller er tidligere landsholdsspiller og spiller fortsat lidt indendørs

Af
Fred Jacobsen

"Jeg er helt benovet over det. Jeg er rigtig glad for prisen. Den betyder, at det skaber interesse for det frivillige arbejde."

Ordene er Niels Møllers, som netop er blevet kåret som som "Årets Frivillig" i Hørsholm Kommune.

Lige nu går den 79-årige tidligere landsholds- (13 A-landskampe for Danmark) og KB-spiller og glæder sig over, at der er VM i fodbold. Og Niels Møller er trods sin fremskredne alder fortsat aktiv indendørs fodboldspiller i Hørsholm Senioridræt.

Han kan stadig jonglere med en bold, "selv om det jo ikke går så stærkt som tidligere", som han siger til Ugebladet.

Aktiv fra første dag

Årets modtager af frivillighedsprisen har været aktiv på en lang række områder lige siden han gik på pension.

Han er medlem af Seniorrådet, hvor han sidder i forretningsudvalget, bestyrelsesmedlem og næstformand i Aktivhuset Selmersbo, formand for familiecykelløbet ”Tour de Hørsholm” indtil 2017, bestyrelsesmedlem i Hørsholm Senioridræt, medlem af bestyrelsen i Breelteparken og medlem af Seniorrådets kontaktgruppe til Sport-, fritid- og kulturudvalget.

Hjælper til i køkkenet

"Niels Møller er sekretær i Seniorrådet og er et vigtigt medlem, og hvor han yder en stor indsats. Han er samtidig et betydende medlem af forretningsudvalget, der består af fire personer. Niels Møller er næstformand i Selmersbos bestyrelse. Han yder i Selmersbo en stor indsats og er en af de vigtigste frivillige. Niels er bl.a. en vigtig hjælper ved Selmersbos større arrangementer med såvel opsætning som nedtagning. Også i køkkenet er Niels en flittig hjælper," skriver næstformand i Seniorrådet og formand for Selmersbos bestyrelse, Jesper Lauritsen, i indstillingen til Hørsholm Kommune.

Thorkild Gruelund, prismodtager Niels Møller og direktør i Hørsholm Kommune, Peter Orebo Hansen, ved kåringen. Foto: Anja Sahan

Thorkild Gruelund, prismodtager Niels Møller og direktør i Hørsholm Kommune, Peter Orebo Hansen, ved kåringen. Foto: Anja Sahan

I indstillingen fremhæves tilligere hans indsats som formand for familiecykelløbet ”Tour de Hørsholm”, der under Niels Møllers formandskab uviklede sig fra et lille cykelløb til et tilbagevendende stort cykelløb.

Cykeludvalget besluttede fra 2017 at indstille sine aktiviteter, idet man efterhånden kolliderede med en hel del andre motionsaktiviteter.

"I Hørsholm Senior Idræt udfylder Niels Møller en vigtig rolle. Han er meget afholdt og yder et stort arbejde. Udover de mange tillidsposter er Niels Møller også frivillig hjælper ved Rungsted Kirkes mange arrangementer. I egenskab af næstformand i seniorrådet og formand for Selmersbos bestyrelse indstiller undertegnede på det varmeste Niels Møller til kåring som 'Årets Frivillig 2015'," skriver Jesper Lauritsen.

Til glæde for fællesskabet

Formand for Social- og seniorudvalget, Thorkild Gruelund (K), understregede ved kåringen, at han "ikke vil have, at nogen går herfra i dag uden at de kan huske mit ord tak", og fremhævede blandt andet fællesskabets værdi.

Kåringen af Årets Frivillig fandt sted i kulturhus Trommen. Foto: Anja Sahan

Kåringen af Årets Frivillig fandt sted i kulturhus Trommen. Foto: Anja Sahan

"Efter min opfattelse er det at være med i et fællesskab det bedste værn mod ensomhed. Derfor min opfordring til jer: Gå ud og få mange flere til at være frivillige! Til glæde for hver enkelt og til glæde for fællesskabet," lød ordene fra Thorkild Gruelund.

Kåringen fandt sted i frbindelse med det årlige arrangement i kulturhus Trommen.

Publiceret 14 June 2018 12:46