Arne Bang Mikkelsen fylder onsdag 75 år.

Arne Bang Mikkelsen fylder onsdag 75 år.

Mr. Bella og Konservatives pengemand runder skarpt hjørne

Arne Bang Mikkelsen, Rungsted, fylder onsdag 75 år

Direktør og bestyrelsesformand Arne Bang Mikkelsen, Rungsted Kyst, fylder 75 år den 20. juni.

Arne Bang Mikkelsen er født i Bjerringbro og opvokset i Middelfart, hvor han fik en fire-årig handelsuddannelse. Men allerede som 17 årig åbnede han en pølse/iskiosk, og ved faderens død i 1966 overtog han dennes restaurant og servicestation ved den gamle Lillebæltsbro - Brobaren - som han med sit forretningstalent udviklede med succes frem til 1970.

Fødselaren stiftede 1965 Konservativ Ungdom i Middelfart og blev som 23-årig i 1966 valgt som landets yngste byråds-medlem i Middelfart for Det Konservative Folkeparti. Senere havde han en periode fra 1970-75 som landsdelssekretær for partiet på Fyn.

Det samfundsmæssige og politiske engagement har fulgt ham gennem hele livet. Fra 1976-83 var han folketingskandidat i Middelfart Kredsen, og i dag kommer det til udtryk ved hans formandskab for Det Konservative Folkepartis økonomi- og erhvervsudvalg samt hans formandskab for erhvervsklubben C-business.

Bella Center og moden

Arne Bang Mikkelsens erhvervsmæssige bedrift ligger i hans indsats for Bella Center. Han blev tilknyttet Bella Center som konsulent i 1975, da centret skulle etableres på Amager. I 1976 udstillingschef, 1977 afdelingschef, og derefter salgsdirektør og senere vicedirektør. I 1992 fulgte udnævnelsen til administrerende direktør for Bella Center.

I Arne Bang Mikkelsens chefperiode er centret udvidet bl.a. med overtagelsen af Forum Copenhagen, og flere udvidelser af Bella Center, senest det spektakulære Hotel Bella Sky med mere end 800 værelser og suiter, der åbnede i 2011. Arne Bang Mikkelsen fratrådte i 2014, efter næsten 40 år, og kunne overlade en meget velfungerende forretning til sin efterfølger.

Arne Bang Mikkelsen har gennem årene haft en lang række bestyrelse/formands poster bl.a. BRF Fonden, TV 2 Danmark A/S, DGU Erhverv A/S, Bella Center A/S, Botium Møbler A/S, Pro Ark Golf A/S, Schou Holding A/S, Kind Mannequins A/S, Mos Mosh A/S, Vækstforum Region Hovedstaden, Nordisk Messeråd.

Han har altid interesseret sig for mode, og Bella Center var og er en vigtig del af Copenhagen Fashion Week. Arne Bang Mikkelsen var idemanden bag verdens længste catwalk på 1600 m fra Kongens Nytorv – Rådhuspladsen i 2010.

75 års fødselaren varetager i dag 10 bestyrelsesposter, hvoraf de otte er formandsposter, bl. a. Gartex A/S, Fonden af 28. maj 1948, MK Holding A/S, JO-MA Holding ApS, og derudover er han medlem af Ordrupgaards Advisory Board og Turismens Vækstråd.

Samfundsengagementet kommer stadig til udtryk bl.a. ved formandsposten for bestyrelsen i Misbrugsportalen.

I 2015 startede han sammen med en partner modefirmaet Milk Agency. Firmaet repræsenterer 10 danske og internationale brands.

Arne Bang Mikkelsen er Ridder af Dannebrog, fik tildelt Amager Erhvervsråds Årspris 2000, De udviklingshæmmede Espen Prisen 2001 og Horesta Maria pris 2013 for sin indsats for at få internationale kongresser til Danmark.

Drømmehuset i Rungsted

Fritiden bruges i drømmehuset på Rungsted Strandvej sammen med fru Judy og meget ofte med besøg af de to døtre, svigerbørn og tre børnebørn, der elsker, når morfar bager pizza.

Dagen startes ofte med en dukkert i Øresund kl. 7.00, så han er frisk til dagens udfordringer. Det kniber med at få tid til at fastholde handicappet i golf. Til gengæld går det stadig fint med den årlige cykeltur med vennerne på ”Tour de France 65 + gourmet”, i år går turen i august til Rhone i Sydfrankrig.

Derudover fylder sommerhuset i Strib direkte til Lillebælt også meget i sommerhalvåret.

Der er åbent hus på Rungsted Strandvej 195 onsdag 20. juni fra kl. 15.00-18.00.

Publiceret 18 June 2018 07:00