103-årige Inger Emilie Venge med den højtelskede slægtsgård Nørlund på skilleriet i baggrunden. Foto: Fred Jacobsen

103-årige Inger Emilie Venge med den højtelskede slægtsgård Nørlund på skilleriet i baggrunden. Foto: Fred Jacobsen

103 år: Alderen kommer helt af sig selv

Og så er rigeligt med knækbrød Inger Emilie Venges bud på, hvordan man når så høj en alder

Af
Fred Jacobsen

FØDSELSDAG Når man er født 19. juni 1915 er der så mange år - 103 præcist - at huske tilbage på, at det kan være svært at give det klare svar på, hvad der skal til for at nå så høj en alder.

Det er såmænd heller ikke noget, Inger Emilie Venge på Louiselund beskæftiger sig indgående med.

"Hvad skal jeg sige," tænker hun efter et kort øjeblik - og svarer så: "Det kommer helt af sig selv." Det gør det, når en dag, et år, et årti og nu også starten på det andet århundrede tager den og det andet. For lige pludselig var fynboen over hundrede år og boede indtil for at par måneder siden i eget hjem.

Flyttede for nylig

"Det var bestemt ikke med mors egen vilje, hun skulle på plejehjem," fortæller en af Inger Venges fire døtre om den nlige flytning.

Inger Emilie Venges hjerte banker fortsat for slægtsgården Nørlund i Højby på Fyn, hvor der var plads til den store familie. Årene bragte hende også til Upsala i Sverige og siden til Hørsholm, hvor hun har boet siden 1963. Hun beskriver sig selv som den flittige husmor, der har "stoppet mange strømper."

Inger Emile Venge fejrede sin 103 års fødselsdag på plejecenter Louiselund i selskab med centres beboere og personalet - plus en datter og en svigersøn.

Og jo, der er mere til historien om at blive 103 år: Knækbrød. Inger Emilie Venge sværger til knækbrød.

Publiceret 19 June 2018 15:15