Ole Wessung gjorde i efteråret 2016 en indsats for at få Hørsholm Kommunens ansatte op at stå. Arkivfoto: Peter Mailand

Ole Wessung gjorde i efteråret 2016 en indsats for at få Hørsholm Kommunens ansatte op at stå. Arkivfoto: Peter Mailand

Månedens vane: Rejs dig op og bliv klogere

Kiropraktor Ole Wessung fra Hørsholm giver hver måned et bud på en vane, der kan forbedre dit helbred

Af
Ole Wessung

kiropraktor

Jo mere du sidder jo mindre bliver din hjerne.

Amerikanske forskere har i flere studier vist, at temporallappen i vores hjerner simpelthen bliver mindre, jo mere vi sidder.

Den opmærksomme læser, der har fulgt med i min gøren og laden de seneste par år, har nok op til flere gange læst , at jeg advarer mod at sidde for meget. Desværre er der noget der tyder på at det stadig ”går” den gale vej, da vi faktisk, for hvert år, sidder mere og mere.

Du tænker bedre

Mennesker i bevægelse tænker bare bedre. Flere forskellige amerikanske studier viser, at ikke siddende mennesker både tænker hurtigere og husker bedre end deres stillesiddende kontrolgrupper. Et af studierne kunne direkte påvise en sammenhæng mellem størrelsen på frontallappen og hvor meget personen sad stille. Jo flere timers stillesiddende arbejde, jo mindre frontallapper. Frontallappen har indflydelse på vores hukommelse og indlæringsevne, specielt i forhold til sprog.

Du bliver ikke dummere

For Aristoteles og mange af hans kollegaer, var det nærmest comme il faut, og derfor en naturlig ting, at det meste af undervisningen foregik i bevægelse. Deraf ”Aristoteles vandrende elever”

Det er faktisk så ufatteligt skadeligt for hele vores organisme at sidde, at man taler om at ”sitting is the new smoking”, da en række andre studier har vist, at det næsten er lige så skadeligt at sidde mere end syv timer dagligt, end det er at ryge.

Værre end at ryge

Alt lige fra vores BMI og blodtryk til rygsmerter og mentale tilstand, humør, lungefunktion, overblik, puls, styrke, charme, selvtillid og lækkert hår (det sidste er ikke sandt) og meget andet, er påvirket i en negativ retning, jo mere vi sidder.

SÅ REJS JER NU OP !!!! Smil og træk vejret, mens i taknemmeligt og med god holdning går en skøn tur i naturen.

God sommerferie og gode vaner!

Publiceret 10 July 2018 12:00