Preben Bredesgaard fylder 85 år 24. juli. Foto: Privat

Preben Bredesgaard fylder 85 år 24. juli. Foto: Privat

Preben Bredesgaard 85 år

Tidligere praktiserende læge i Hørsholm har fødselsdag 24. juli

Preben Bredesgaard, speciallæge i almen medicin, Rungsted Kyst, kan fejre sin 85 års fødselsdag tirsdag 24. juli.

Fødselaren er uddannet cand.med. fra Københavns Universitet januar 1961 og var praktiserende læge i Hørsholm i 30 år indtil 1998, hvorefter Preben Bredesgaard var praksisvikar indtil 2009. I en lang årrække var han overlæge af reserven i Hæren og senere sessionslæge indtil 2010.

Fra 2010 til 2015 var fødselaren ansat som lægekonsulent i Statsforvaltningen i Psykiatrisk Patient Klagenævn ved Region Hovedstadens psykiatriske afdelinger oghar i tre perioder været næstformand i Kristelig Lægeforening. Derud over har Preben Bredesgaard i mange år været i bestyrelsen for Mercy Ships Danmark, der driver verdens største privatejede hospitalsskib, Africa Mercy , som bringer humanitær- og lægelig hjælp til de aller fattigste lande i Afrika.

Sammen med sin hustru igennem 58 år, Dorete, har han et rigt familieliv med deres fire børn, 11 børnebørn og 3 oldebørn.

Preben Bredesgaard holder sig fagligt ajour nationalt og internationalt indenfor især celleforskning og har får stor glæde, inspiration og berigelse af menighedslivet i Rungsted.

Fødselsdagen fejres under private former i hjemmet i Rungsted.

Publiceret 21 July 2018 07:00