Francisco på fem år er vild med at klæde sig ud som mumieskelet, som han kalder det.

Francisco på fem år er vild med at klæde sig ud som mumieskelet, som han kalder det.

SE BILLEDERNE: Ferie-fest i børnegården

Der kræses for de børn, der ikke kan holde ferie i højsæsonen

Af
Pia Haabegaard

Sommertid er ferietid, men ikke for alle børn i kommunen. Der vil altid være nogle forældre, der ikke har mulighed for at holde ferie i højsæsonen og derfor må aflevere deres børn i vuggestue eller børnehave.

Det tager kommunen godt fat om hver sommer, hvor børnene samles i en enkelt institution, der sætter alle sejl til for at give børnene en tryg, god og ikke mindst festlig oplevelse.

Pasta og Supermario

I år er det Børnegården Alsvej, der huser de børn, der ikke er på ferie i uge 29 og 30. Normalt er den integrerede institution hjemsted for 80 børn, så der er masser af plads at boltre sig på for de mellem 35 og 50 børn, der dagligt afleveres.

Det sætter Francisco på fem år stor pris på. Han går til daglig i Jægerhuset, og i børnegården har han allerede fået masser af nye venner og oplevelser.

"Jeg kan bedst lide at lege med Supermario, for det har vi ikke i Jægerhuset. Og det andet legetøj er også godt".

Francisco er også svært tilfreds med udklædningstøjet, og hans foretrukne dragt er mumieskelettet, som han kalder den.

Det er sjovt, når vi klæder os ud synger. Og når vi får pasta", stråler Francisco.

Fint smørrebrød

I dag står menuen dog ikke på pasta. Personalet smører fint smørrebrød til ungerne for at skabe en lidt mere festlig frokost. Normalt smører børnene selv maden ved bordet.

"I det hele taget gør vi alt for, at børnene er trygge og får nogle virkelig gode oplevelser", siger børnehusets leder, Anika Hansen.

"Vi laver ikke temaer, for her skal være roligt og fredeligt. Det er rigeligt for børnene at opleve en ny legeplads og nyt legetøj. Vi går ture til marken, synger og laver udklædning. Og når der er så få børn, så er der også altid en ledig cykel og gynge".

Ingen må være kede af det

Anika Hansen fortæller, at der under fællespasningen er personale fra alle daginstitutioner i kommunen, så børnene altid har et kendt ansigt at støtte sig til.

Kaan med sølvhatten hygger sig i sommersolen. Foto: Pia Haabegaard

Kaan med sølvhatten hygger sig i sommersolen. Foto: Pia Haabegaard

"Men vi gør meget ud af, at alle børnene er vores alles ansvar. Og ingen børn må være kede af det!

Vi sidder med i sandkassen, så vi kan understøtte, at de får nye kammerater, og det er altafgørende for os, at der er fokus på tryghed, sikkerhed og omsorg".

Publiceret 25 July 2018 07:00