En kvindelig togfører blev overfaldet i juni 2017 overfaldet i et kystbanetog på Kokkedal Station. Pressefoto: DSB

En kvindelig togfører blev overfaldet i juni 2017 overfaldet i et kystbanetog på Kokkedal Station. Pressefoto: DSB

Dømt for overfald på togkontrollør

Søskendepar skubbede, slog, spyttede på kvindelig togfører, der også blev kaldt for 'luder' og 'smatso'

Af
Morten Timm

En 28-årig mand er i Retten i Helsingør dømt for at have skubbet, slået og spyttet på en kvindelig togfører i et Kystbanetog på Kokkedal Station. Begået i forening med sin søster.

Straffen for den 28-årige lyder på 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år, 80 timers samfundstjeneste samt en erstatning på 48.000 kroner til den DSB-ansatte plus sagens omkostninger.

Overfaldet skete 22. juni 2017 tidligt om morgenen, da han sammen med sin søster sad i en stillekupé uden at have billet, men bad kontrolløren vente et par minutter, mens hans mobil sad i opladning, uagtet at de havde kørt med toget fra København.

Overfald i fællesskab

Den 28-årige kaldte først kontrolløren 'luder' og 'smatso' - og ifølge anklageskriftet slog søsteren hende på hånden, så hun tabte billetapparatet.

Søskendeparret fortsatte efter togføreren ud af kupéen, hvor søsteren tildelte hende en slag i ansigtet med flad hånd og spyttede på hende. Endvidere blev hun skubbet op af en væg.

Efter søskendeparret steg af toget, løb den 28-årige ifølge anklageskriftet pludselig ind i toget igen og truede den kvindelige medarbejder.

Den 28-årige har nægtet sig skyldig i anklagerne, undtagen at have kaldt hende 'luder' og 'smatso'. Selv om den fysiske vold blev udøvet af søsteren, var det rettens vurdering, at han deltog i forening med søsteren samt startede og afsluttede episoden.

Sagen mod søsteren behandles særskilt i retten.

Publiceret 03 August 2018 11:00