En 28-årig kvinde fra København blev den første, der fik en bøde efter tildækningsforbuddet - i Hørsholm Midtpunkt fredag eftermiddag. Foto: Mostphotos

En 28-årig kvinde fra København blev den første, der fik en bøde efter tildækningsforbuddet - i Hørsholm Midtpunkt fredag eftermiddag. Foto: Mostphotos

Første bøde for tildækning faldt i Hørsholm

28-årig kvinde fik niqab revet af under slagsmål. Det var ikke en bevidst handling, fastslår politiet

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm Midtpunkt skulle vise sig at være det første sted i landet, hvor der blev udstedt en bøde efter at tildækningsforbuddet trådte i kraft 1. august. Fredag eftermiddag fik en 28-årig kvinde fra Brønshøj en bøde på 1000 kr. for at bære niqab i det offentlige rum.

Omkring kl. 13 fik Nordsjællands Politi en anmeldelse om, at to kvinder var kommet i klammeri med hinanden foran en rulletrappe i Hørsholm Midtpunkt, hvor de var stødt ind i hinanden. På vej op med rulletrappen nedstirrede de i første omgang hinanden og kom derefter ud i regulært slagsmål. I den forbindelse røg den 28-årige kvindes niqab af.

"Billeder fra videoovervågningen viser, at det ikke var en bevidst handling fra den 54-årige kvindes side, at niqab'en faldt af," oplyser vagtchef Jan Jedager fra Nordsjællands Politi.

Ud over den 28-årige var det en 54-årig kvinde fra Hørsholm, der var involveret i tumulten.

Sindene var faldet en anelse til ro, da politiet nåede frem. Den 28-årige havde taget sin niqb på igen - og begge blev sigtet for at overtræde ordensreglementet.

"Da vi konstaterede, at den ene kvinde bar niqab, sigtede vi hende for det," oplyser vagtchef David Borchersen fra Nordsjællands Politi.

Det betyder, at den 28-årige kvinde får en bøde på 1000 kr. for ikke at efterleve tildækningsforbuddet. Det er en bøde, hun får oven i den, hun får for klammeriet, som er en overtrædelse af ordensreglementet.

Hun er dermed den første, der får en bøde efter loven trådte i kraft. Den 54-årige kvinde fra Hørsholm kan ligeledes se frem til at få en bøde for sin deltagelse i klammeriet.

"Vi bad hende forlade det offentlige rum - altså gå hjem - eller tage niqab'en af. Vi har ingen viden om, at kvinden ikke har fulgt den opfordring," siger vagtchefen.

Politiet har sikret sig optagelser fra den videoovervågning, der er i centret.

Vagtchefen siger, at mødet mellem de to kvinder var tilfældigt - og politiet har heller ikke grund til at antage, at kvinden, der bar niqab, gjorde det for at demonstrere i kølvandet på demonstrationerne for og imod tildækningsforbuddet tidligere på ugen.

Publiceret 04 August 2018 09:15