Retten i Helsingør har frifundet mand for at have afpresset kvinde med nøgenvideo. Arkivfoto

Retten i Helsingør har frifundet mand for at have afpresset kvinde med nøgenvideo. Arkivfoto

Tiltalt for at true ekskone med nøgenvideo

36-årig frifundet for afpresning og vold mod kvinde i Hørsholm

Af
Morten Timm

En 36-årig mand sad fornylig på anklagebænken i Retten i Helsingør tiltalt for at have truet sin ekskæreste i Hørsholm med at offentliggøre en nøgenvideo af hende på Facebook og sprede den videre til hendes familie.

Anklageskriftet omhandlede også en tiltale for vold mod ekskæresten for i hendes lejlighed i januar at have slået hende og taget kvælertag. Anklagemyndigheden krævede fængselsstraf til den 36-årige og betinget udvisning af Danmark.

Men han blev frifundet i alle forhold, fremgår det af retsbogen.

Tredje skilsmisse

Parret, der havde været sammen siden 2016 og efterfølgende islamisk gift og skilt to gange, var ved årsskiftet enige om at blive skilt for tredje gang.

Men her opstod der uoverensstemmelser om deling af nogle ejendele, hvor den tiltalte meddelte, at han ikke ville skilles, før han vidste, hvordan han fik de 40.000 kroner tilbage, han i guld havde foræret hende, samt 16.000 kroner han havde købt møbler for. I den forbindelse fremkom oplysningerne om, at han havde en nøgenvideo med hende.

I retten erkendte den 36-årige, at han under en ferie i Barcelona havde optaget tre videoer af sin daværende kæreste, men han nægtede sig skyldig i anklagerne.

Kunne ikke bevises

Kæresten oplyste i retten, at hun ikke havde fået noget guld, ligesom han heller ikke havde købt møbler til hende, udover en sofa, men det var på hans eget initiativ. Derimod beskyldt hun ham for at have taget 3.700 kroner fra sin pung.

Retten fandt dog ikke, at der var de fornødne beviser mod den 36-årige til domfældelse. Heller ikke, at han skulle have slået hende og taget hende om halsen, så hun ikke kunne få vejret.

Kærestens krav om erstatning på 15.000 kroner blev også afvist af dommeren, fremgår det af retsbogen.

Publiceret 08 August 2018 09:00