Kulturminister Mette Bock (LA) går nu i sagen om lukningstruede Karen Blixen Museet. Arkivfoto: Lars Salomonsen

Kulturminister Mette Bock (LA) går nu i sagen om lukningstruede Karen Blixen Museet. Arkivfoto: Lars Salomonsen

Minister vil redde lukningstruet museum

Mette Bock er i Berlingske citeret for, at hun vil finde en løsning, så Karen Blixen Museet kan overleve

Af
Morten Timm

Efter torsdagens nyhed om, at Karen Blixen Museet er ved at løbe tør for penge og må lukke om to år, hvis der ikke tilføres nye penge - så smider kulturminister Mette Bock (LA) i dag en redningskrans ud til det lokale museum.

Overfor Berlingske Tidende lover Mette Bock at redde Karen Blixen Muset. Til avisen fastslår hun, at man vil finde en politisk løsning, der sikrer museets overlevelse.

Det er Karen Blixens formue, der er ved at være brugt op, og som siden 1991 har betalt for driften af det private museum, men om lidt over to år, så er kassen tom, oplyser formand for bestyrelsen på Karen Blixen Museet, Michael Bjørn Nellemann.

Han lægger derfor heller ikke skjul på, at museet har brug for økonomisk hjælp, hvis ikke det skal dreje nøglen. Hans nødråb nåede via borgmester Morten Slotved (K) og hans partifælle Mette Abildgaard hurtigt Christiansborg, hvor de ønskede Karen Blixen Museet med på finansloven.

Kort efter kom kulturministeren på banen med meldingen om, at museet om den verdensberømte danske forfatter og hendes hjem skal fortsætte som museum i Rungsted.

Publiceret 10 August 2018 12:26