Rungsted Gymnasiums nye rektor Ruth Kirkegaard havde sammen 275 nye elever første skoledag. Foto: Morten Timm

Rungsted Gymnasiums nye rektor Ruth Kirkegaard havde sammen 275 nye elever første skoledag. Foto: Morten Timm

Se billedgalleri: Røde roser og good vibes på første skoledag

Rungsted Gymnasiums nye rektor Ruth Kirkegaard bød 275 nye elever velkommen og havde bare to råd

Af
Morten Timm

Med bundter af røde roser, bannere, smil og et stort 'VELKOMMEN' bliver de nye 1.g-elever mandag morgen i en let sommerregn modtaget med åbne varme ved indgangen til Rungsted Gymnasium.

Flere lidt beklemte, men forventningsfulde og med maven fuld af sommerfugle. Som 15-årige Sofia Weatherall fra Hørsholm, der netop har fået overrakt en rose af en af elevambassadørerne, som står klar ved hver af de ti nye klasser.

"Det er da lidt nervepirrende, men jeg føler mig da budt meget velkommen med sådan en rose," siger hun og glæder sig meget til at møde nye mennesker og opleve et nyt fællesskab.

Sofia er en af 275 unge, der har første skoledag på Rungsted Gymnasium. Og helt nyt er det også for skolens rektor Ruth Kirkegaard, der har afløst Mogens Hansen på posten.

Årets bedste dag

Hun tropper også op foran skolen, trykker hånd og byder personligt mange af eleverne velkommen.

"Det er dejligt og årets bedste dag, når man kan byde velkommen til 275 nye elever. Selvfølgelig er jeg både forventningsfuld og spændt, men jeg er mest optaget af, at vi sørger for at få alle de nye elever til at føle sig godt modtaget, og de oplever en stor imødekommenhed," siger Ruth Kirkegaard, der selv startede i sidste uge og ligesom de nye elever også havde lidt sommerfugle i maven.

"Men det går hurtigt over," lover hun alle de nybagte 1.g'ere i fællessalen.

"For I vil møde så mange søde mennesker - studievejledere, elevambassadører og lærere - der vil hjælpe jer. Det er tre fantastiske år, I står foran og som slutter med en hvide hue. Det er sjovt, men også hårdt," fortsætter Ruth Kirkegaard.

Spændte og lidt nervøse 1.g'ere bydes velkommen i fællessalen, inden de skal ud i deres klasser. Foto: Morten Timm

Spændte og lidt nervøse 1.g'ere bydes velkommen i fællessalen, inden de skal ud i deres klasser. Foto: Morten Timm

Hæng på fra starten

Inden de nye elever skal ud i klasserne har hun lige to gode råd til dem.

"Sørg for at hænge på med det faglige fra starten. Få lavet jeres lektier. Det er først svært, hvis man kommer bagud. Vær på. Det er i dag skolen starter. Og sørg for at investere i det sociale på skole," lyder det fra den nye rektor på Rungsted Gymnasium.

Publiceret 13 August 2018 16:54