Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

Afbrændingsforbuddet ophæves

Efter mere end tre måneder med tørke ophæver Nordsjællands Brandvæsen endelig afbrændingsforbuddet

Afbrændingsforbuddet, der trådte i kraft i Nordsjælland den 5. juni i år, bliver nu ophævet, da tørken ikke længere kritisk i området.

Dermed er der igen mulighed for at tænde bål og grille på offentlige arealer i Fredensborg, Hørsholm, Rudersdal og Allerød kommuner.

Det oplyser Nordsjællands Brandvæsen i en pressemeddelelse.

"Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, ophæves afbrændingsforbuddet med virkning fra onsdag den 15. august 2018," fremgår det af pressemeddelelsen.

Holdt forbud lidt længere

Nordsjællands Brandvæsen har opretholdt afbrændingsforbuddet længere end andre, men det er der en forklaring på, fortæller kommunikationsansvarlig Casper Bünner.

"Vi har en lidt anderledes vegetation og nogle store plantager og skovområder, og vi har løbende været i dialog med skovfogeder, som ikke mener, at vi skal ophæve forbuddet, men da tørkeindekset i vores området igen blevet grønt, så mener vi ud en samlet vurdering godt, at vi kan ophæve forbuddet", siger han.

Men selvom afbrændingsforbuddet nu ophæves, så kan være enkelte steder i Fredensborg, hvor der fortsat vil være afbrændingsforbud, markeret med skilte.

"Vi råder fortsat til at folk kan vise omtanke, og det er klart, at hvis naturen tørrer op igen, så har vi en ny situation, og så kan det være, at vi indfører det igen," siger han.

Publiceret 15 August 2018 10:33

SENESTE TV