Socialdemokratiets Niels Lundshøj - og formand for Børne- og skoleudvalget i Hørsholm - har foreløbig måtte trække stikket og lade sygemelde på grund af stress. Arkivfoto

Socialdemokratiets Niels Lundshøj - og formand for Børne- og skoleudvalget i Hørsholm - har foreløbig måtte trække stikket og lade sygemelde på grund af stress. Arkivfoto

Udvalgsformand gået ned med stress:

Sygemeldt på ubestemt tid

Niels Lundshøj (S), formand for Børne- og skoleudvalget, har med sygemelding trukket stikket politisk. Venstres Annette Wiencken bliver fungerende formand

Af
Morten Timm

OPDATERET Den 33-årige formand for Børne- og skoleudvalget i Hørsholm, Niels Lundshøj, har måtte sygemelde sig på ubestemt tid fra sit politiske virke i Hørsholm.

Årsagen er stress.

Det oplyser hans partifælle Svend Erik Christiansen overfor Ugebladet.

Der er tale om en såkaldt 'ikke tidsbestemt sygemelding', men umiddelbart foretages der ikke de store justeringer i rækkerne, da næstformand i Børne- og skoleudvalget Annette Wiencken fra Venstre bliver fungerende formand under sygemeldingen.

Det meddeler borgmester Morten Slotved og tilføjer samtidig, at Svend Erik Christiansen indtræder i Økonomiudvalget i stedet for Lundshøj.

Helt tryg ved Wiencken

At det nu er Venstres Annette Wiencken - uden for konstitueringspartierne - der skal være fungerende formand for Børne- og skoleudvalget ser borgmester Morten Slotved ingen problemer ved.

"Jeg er helt tryg ved, at Annette Wiencken står i spidsen for udvalget. Hun er en driftssikker politiker, og hun vil det område og gik også på valg på det. Jeg er slet ikke urolig," siger borgmesteren, der på mandag i kommunalbestyrelsen har udvalgsformandens sygemelding på dagsorden.

Radikal suppleant på spring

På lidt længere sigt er problemet for Socialdemokratiet i Hørsholm imidlertid, at de ikke har nogen suppleant. Alle tre opstillede kandidater - Niels Lundshøj, Svend Erik Christiansen og Marcus Guldager - på liste A blev valgt.

Skulle det derfor ende med, at Niels Lundshøj ikke vender tilbage, betyder det, at hans mandat går til de radikales suppleant, Hans Laugesen.

I forhold til Styrelsesloven kan man være fraværende - sygemeldt eller på orlov fra sit kommunalpolitiske virke - i op til ni måneder, før der i givet fald skal indkaldes en suppleant.

Det er ikke en situation, der giver panik hos Svend Erik Christiansen, der selvfølgelig bare ønsker, at Niels Lundshøj bliver rask så hurtigt som muligt.

"Derfor vil vi så bare være 18 medlemmer i kommunalbestyrelsen, indtil Niels er tilbage igen," siger Svend Erik Christiansen videre.

Trods flere henvendelser har det ikke været muligt for Ugebladet at få en kommentar fra Niels Lundshøj.

Blev tilbudt borgmesterpost

Som spidskandidat for Socialdemokratiet ved efterårets kommunalvalg var Lundshøj en af valgkampens mest markante skikkelser i Hørsholm, og det lykkedes ham og partiets to andre kandidater at få en flto fremgang og sikre et tredje mandat.

Det flotte valg betød også en central rolle for Niels Lundshøj i det efterfølgende konstitueringsforløb, hvor han af Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti fik tilbudt borgmesterposten.

Det takkede den dengang 32-årige Lundshøj pænt nej tak til, og pegede, som han sagt i valgkampen, på konservative Morten Slotved som borgmester. I stedet fik han den tunge post som formand for Børne- og skoleudvalget.

I halvdelen af sidste valgperiode var Niels Lundshøj formand for Sundhedsudvalget. Ved siden af sit politiske virke arbejder han som lærer.

Publiceret 22 August 2018 07:30