Mange indbrud trækker Hørsholm et stykke ned på listen over trygge kommuner. Foto: ;Mostphotos

Mange indbrud trækker Hørsholm et stykke ned på listen over trygge kommuner. Foto: ;Mostphotos

Indbrud er Hørsholms største udfordring

Kommunen indgår samarbejde med Trygfonden om blandt andet stort borgermøde i november

Af
Fred Jacobsen

Hørsholm er som udgangspunkt et trygt sted at bo. Når kommunen alligevel ikke ligger helt i top tryghedsmæssigt, skal forklaringen findes i et stort antal indbrud, som trækker ned i statistikken.

"Der er omkring 1000 indbrud i Hørsholm om året, og det er et helt klart mål at nedbringe det antal," siger Jan H. Klit (K), formand for Hørsholms særlige tryghedsudvalg.

Dette fokus er baggrund for, at udvalget på kommunens vegne indgår i et samarbejde med Trygfonden. Et konkret resultat af det samarbejde er et stort borgermøde - med fokus på indbrud - 8. november i Hørsholmhallen.

"Som kommune kan vi ikke håndtere opgaven selv. Politiet heller ikke. Der er flere, der skal spille sammen," understreger Jan H. Klit, der selv har en baggrund som politimand.

Trygfonden har gode erfaringer med emnet, og nabohjælp, politi og også en tidligere indbrudstyv, der demonstrerer, hvordan man kan komme ind i et hus, skal være med til at øge opmærksomheden på, hvordan de mange indbrud kan forhindres. Trygfonden har holdt den slags borgermøde i andre kommuner, hvor der typisk deltager 400-600 mennesker. Og kommer nu altså også til Hørsholm.

Publiceret 03 September 2018 07:00