Sådan påvirker nye boliger deres kvarter, set fra Christianshusvej 89. Illustration: Leif B. Johansen

Sådan påvirker nye boliger deres kvarter, set fra Christianshusvej 89. Illustration: Leif B. Johansen

Christianshusvejs beboere: Forebyggelser er bedre end helbredelse

Ud over voldsom trafik frygter de 83 beboere høje huse og mange nye boliger

Af
Fred Jacobsen

"Af erfaring ved jeg, at forebyggelse er bedre end helbredelse," siger tidligere beredskabschef i Nordsjællands Brandvæsen Leif B. Johansen med et smil og viser på sine powerpoint-sider, hvad det er, han og 83 andre beboere på Christianshusvej i det nordlige går og frygter: En række tre etagers boligblokke på den nordlige side af deres kvarter og en lang række boliger på den vestlige side ud mod Helsingørmotorvejen.

Bygningerne eksisterer lige nu kun på en skitse, som er lavet over, hvordan området omkring Cirkelhuset kan udvikle sig med nyt NGG, ny international skole, store butikker, biograf, hotel og en masse nye boliger, hvis selskabet bag, Nord Partners, kan finde de nødvendige investorer. Alligevel finder Leif B. Johannesen det nødvendigt at råbe vagt i gevær allerede nu.

Det er voldsomt

"Jeg har boet her i 35 år. Selvfølgelig skal der ske udvikling. Dette er det første, vi er blevet præsenteret for. Det er voldsomt, og vi finder det vigtigt, at politikerne ser, hvad der bekymrer os," siger Leif B. Johansen til Ugebladet.

Sådan ser det ud fra Christianshusvej 89 i dag. Foto: Leif B. Johansen

Sådan ser det ud fra Christianshusvej 89 i dag. Foto: Leif B. Johansen

Christianshusvej-beboerne har tidligere gjort opmærksom på den voldsomme trafik, centerplanerne kan medføre. Ifølge deres udregninger vil trafikken på den lille og smalle vej stige eksplosionsagtigt til det fire-femdobbelte i forhold til nu, hvis ikke der findes en løsning, der leder trafikken uden om de tætliggende huse på Christianshusvej.

Vil gerne i dialog

De har derfor nedsat en projektgruppe på syv beboere, som Leif er formand for. Formålet er at dokumentere de gener, der kunne være på vej. Først og fremmest handler det dog om at komme i dialog med politikerne, så de - med Leif B. Johansens ord - kan beslutte ud fra et oplyst grundlag.

Projektgruppen har allerede talt med det konservative flertal i Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) og har også selv bidraget: De har lavet deres egne trafiktællinger og har været ude at i terrænnet for at måle op for at kunne illustrere, hvordan et kommende byggeri får indflydelse på kvarteret. Ud over trafikken er det indbliks- og skyggegener fra høje bygninger og en bekymring om, hvad der sker, når der bliver bygget 200 boliger på vest- og et ukendt antal på nordsiden.

"Der er jo en den eksisterende lokalplan 63, som beskriver, at der skal være erhverv i området, at der højst må bygges i én etage og der skal være støjafskærmning," forklarer Leif B. Johansen.

Publiceret 04 September 2018 08:00