Jacob Holst Mouritzen. Foto: mindshare.com

Jacob Holst Mouritzen. Foto: mindshare.com

Anja fra Rungsted kan blive den ny Emma Holten

Ekspert: Forargelse over puttemiddage kan føre til noget godt

Af
Fred Jacobsen

#MeToo-bevægelsen og sociale medier har medvirket stærkt til, at de såkaldte puttemiddage på blandt andet Rungsted Gymnasium er blevet en sag, mange forarger sig over. Og Anja Leighton, den tidligere gymnasieelev, som med sin fortælling om, hvad der foregår både ved de så kaldte auditions og selve middagene, kan få stjernestatus.

"Hvis hun vil, kan hun blive den ny Emma Holten," siger Jacob Holst Mouritsen, ekspert i sociale medier hos mediebureauet Mindshare.

Emma Holten blev kendt for sit modangreb, efter at hun i 2011 blev udsat for hævnporno. Hun blev hacket og der blev lagt nøgenfotos af hende ud på nettet.

Emma Holtens svar var, at hun tre år senere selv lagde nøgenfotos ud af sig selv for at markere, at hun havde kontrol over sin krop. Siden holdt hun mange foredrag om emnet og blev kendt rundt omkring i verden.

Vendte debatten om skyld

"Hun fik vendt debatten til, at det aldrig kan være kvindens skyld, når sådan noget sker. Og nu, da hun har trukket sig fra den offentlig debat, kan Anja få en rolle," siger Jacob Holst Mouritsen.

Han mener, at den flodbølge af forargelse, der er skyllet hen over landet efter puttemiddag-afsløringerne, kan føre noget godt med sig.

De tavse moderate

"I dag kan en 60-årig mand i Aalborg mene noget om en 17-årig pige i Rungsted. Deltagerne i debatten møder holdninger, de ikke før har mødt. For eksempel, at det er gået langt over stregen, det, der her er sket. Det kan i bedste fald føre til et wake-up-call," mener Jacob Holst Mouritzen.

Han er så tilgengæld mere bekymret over, at debatten er så polariseret, som han mener, den er. At man enten er for og imod.

"Den polarisering tror jeg så kan føre til et modtryk, fordi de moderate ikke bliver hørt. Folk bliver tætte af forargelsen og mener, at den går for vidt. Og kræver, at de unge 'skal have lov til at lege' og at 'man jo bare kan sige nej'," siger Jacob Holst Mouritzen til Ugebladet.

Publiceret 11 September 2018 07:30