Isabella Wedendahl, formand for Rungsted Gymnasium. Arkivfoto

Isabella Wedendahl, formand for Rungsted Gymnasium. Arkivfoto

Gymnasieformand:

Modigt at Anja bryder tabu

"Det er første skridt til, at vi kan ændre på den uhensigtsmæssige ungdomsadfærd," mener formand for Rungsted Gymnasium Isabella Wedendahl

Af
Morten Timm

"Det er grænseoverskridende adfærd og ikke acceptabelt. Noget jeg tager klar afstand fra."

Sådan lyder det fra formand for bestyrelsen på Rungsted Gymnasium, Isabella Wedendahl, efter skolen er havnet midt i orkanens øje efter afdækningen af puttemiddage med elever fra Rungsted Gymnasium.

Samtidig giver hun den fulde opbakning til skolens nye rektor Ruth Kirkegaards håndtering af sagen, ligesom hun har store roser til den tidligere elev Anja Leighton for at stå frem og glæder sig over, at det nu er kommet for en dag.

"Der skal et kæmpe mod til for at turde stå frem og bryde tabuet om at føle sig krænket. For når man kan bryde tavsheden - og det hele kommer ud åbent - så er det også det første og afgørende skridt til, at vi kan arbejde med at ændre på det," siger Isabella Wedendahl, der netop som generalsekretær i foreningen Bryd Tavsheden (om børnevold og kærestevold) kender til den effektfulde virkning ved at tale åbent om det.

Når man kan bryde tavsheden - og det hele kommer ud åbent - så er det også det første og afgørende skridt til, at vi kan arbejde med at ændre på det

"Med Anjas udtalelser bliver det markeret for en masse elever, at det er ok at sige fra overfor. Samtidig er det også et signal til de unge, der arrangerer puttemiddage, at det ikke er acceptabel adfærd," fastslår hun.

Ekstraordinært møde

Allerede i sidste uge blev der afholdt et ekstra ordinært bestyrelsesmøde på Rungsted Gymnasium om sagen. Samtidig vedtog man her en alkohol- og rygepoltitik for skolen, som netop kan bruges i forhold til at skride ind over sådanne arrangementer.

"Det er jo foregået i privat regi - og ikke på Rungsted Gymnasium - og vi har ikke kendt til, hvad de foretog sig. Men der blev handlet prompte, da vi fandt ud af det. Tidligere har skolen ikke haft hjemmel til at gøre noget, men med den lovændring, der kom sidste år i september, kan vi nu skride ind. Oh det kommer ikke til at ske igen med vores vidende," forsikrer Isabella Wedendahl.

Gymnasieformanden mener desuden, at det er en situation, som forældregruppen fremover skal tage ansvar for. Der er allerede blev sendt to breve til forældrene med en klar opfordring til at tale med deres børn om det.

Publiceret 11 September 2018 06:54