Ældreplejen hos Allerød Kommune vurderes til at være rigtig god i nye rapporter, som er kommet efter uanmeldte tilsyn.

Ældreplejen i Hørsholm frygtes at blive ramt af nye besparelser, lyder det fra den lokale afdeling af Ældre Sagen. Modelfoto Arkivfoto

Ældre Sagen:

Uansvarligt at spare mere

I høringssvar til budgetoplæg påpeger Ældre Sagen, at der er noget galt på området, når en borger dør af fejlmedicinering

Af
Morten Timm

Det er dystre perspektiver, der venter på ældreområdet, hvis Hørsholms politikere gennemfører de besparelser på plejehjemmene og hjemmeplejen, der er lagt op til budgetforslaget.

Det mener Ældre Sagen i Hørsholm efter at have deltaget i budgetdialog-mødet i Hørsholm Kommune. Her var meldingen, at der mangler 30 millioner kroner i kommunekassen fra 2019, og da størstedelen af budgettet er lovbestemte udgifter, hvor der ikke kan spares, må der eventuelt skæres i servicen.

"I Ældre Sagen i Hørsholm synes vi, at det er uansvarligt at spare netop her," siger Verner Knudsen, næstformand hos Ældre Sagen.

Risiko for fejl

Det er også baggrunden for, at de har indsendt et høringssvar til kommunen, hvor de påpeger, at Hørsholm Kommune nu i 10 år har sparet på ældreområdet, hvilket har medført en væsentlig forringelse for de ældre i Hørsholm.

Læs Ældres Sagens høringssvar her:

"Kommunen henviser til rehabilitering og begrunder hermed besparelserne. Men så store besparelser er usandsynlige grundet rehabilitering alene, og endnu har kommunen ikke kunnet dokumentere det. Selv i 2017 er der væsentlige besparelser i timeforbruget. Og der er noget helt galt, når en ældre beboer bliver fejlmedicineret med højrisiko-medicin i 10 dage og dør af det," skriver Ældre Sagen blandt andet i deres høringssvar og fortsætter:

"Vi tror, at personalet gør sit bedste, men når ledelse og personale er presset, er risikoen for fejl ekstra stor. Svigt af medicinhåndteringen er uacceptabelt og må ikke forekomme..."

Publiceret 13 September 2018 08:00