Dorte Dahl, 53 år, bliver ny centerchef for Sundhed og Pleje i Hørsholm Kommune. Foto: Hørsholm Kommune

Dorte Dahl, 53 år, bliver ny centerchef for Sundhed og Pleje i Hørsholm Kommune. Foto: Hørsholm Kommune

Ansætter centerchef med skandale-sag i bagagen

Dorte Dahl tiltræder stillingen som centerchef for Sundhed og Omsorg i Hørsholm Kommune efter chefjob hos kritiserede Attendo

Af
Morten Timm

Dorte Dahl bliver ny kvinde i front for Center for Sundhed og Omsorg i Hørsholm Kommune.

Hun tiltræder stillingen som centerchef 1. december og afløser Louise Høg i jobbet, hvor hun blandt andet får ansvaret for kommunens ældrepleje og plejehjem. Det sker efter et par dårlige sager alvorlig kritik af medicinhåndteringen.

Men 53-årige Dorte Dahl, der er uddannet sygeplejerske, ankommer også til kommunen med en belastende sag i rygsækken. De sidste tre år har hun været regionschef hos plejefirmaet Attendo, som i begyndelsen af året blev fyret af Gribskov Kommune efter en række alvorlige sager om sjusk med medicin, brug af ukvalificeret arbejdskraft, påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed og fejlfakturering for pleje af borgere, der var døde og begravet. Det fremgår af en flere artikler i lokalavisen Ugeposten i Gribskov, som har afdækket sagen. Attendos overfakturering beløb sig 13,4 millioner kroner.

I en pressemeddelelse siger Peter Orebo Hansen, direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked i Hørsholm Kommune, "at med Dorte Dahls omfattende ledelseserfaring og dybe kendskab til sundhed- og omsorgsområdet, har vi fået den rigtige person på posten til at sikre det rette fokus på både drift og udvikling i Center for Sundhed og Omsorg”.

Den mest kvalificerede

Foreholdt oplysninger om Attendo-skandalen siger han til Ugebladet, at de ikke ansætter efter, hvad der står i aviserne.

"Jeg kan sige, at der har været en meget grundig forberedelse af vores ansættelse af ny centerchef, og Dorte var - ud af de 22 ansøgninger vi modtog - den absolut mest kvalificerede til jobbet," fastslår Peter Orebo Hansen.

Han ønsker ikke at kommentere sagen om Attendos forhold i Gribskov Kommune, men siger, at han naturligvis også læser aviser.

"Vi har haft et konsulentfirma med inde over og nedsat et ansættelsesudvalg af både ledere og medarbejderrepræsentanter, og jeg kan stå fuldt inde for ansættelsen af Dorte Dahl, der er en meget erfaren leder," understreger direktør for Social, Sundhed og Arbejdsmarked.

Veldrevet center

Før årene i Attendo har Hørsholms nye centerchef været ansat i en længere årrække i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning, herunder som ældrechef.

Ifølge Peter Orebo Hansen kommer Dorte Dahl som ny centerchef til at stå i spidsen for et veldrevet center med fokus på at sikre udvikling af centret, så Hørsholm Kommune fortsat kan levere en effektiv drift og en høj kvalitet på sundheds- og ældreområdet.

Publiceret 18 September 2018 08:00