SE VIDEO:

Rotterne piler rundt - daglig plage på villavej

I de sidste fire måneder har rotter været et dagligt syn for beboerne på Hasselvej, og situationen er kun blevet værre

Af
Morten Timm

Der er noget galt på den ellers så fredelige og stille Hasselvej i Hørsholm. Fra før sommerferien har beboerne været plaget af rotter, som piler rundt langs husene.

"Jeg ser dem dagligt nu, og der er bare kommet flere og flere rotter. I går kom der en rotte helt ind i stuen," fortæller Claus Jacobsen fra Hasselvej 13 og tilføjer, at genboen har filmet rotter på taget af sin carport.

Sammen med andre beboere anmeldte de med det samme rotte-observationerne til Hørsholm Kommune, der sendte en rottefænger ud fra firmaet Kiltin. Der blev opsat både gift- og klapfælder forskellige steder ved vejens huse.

"Rottefængeren kommer pænt og ringer på døren, når han er forbi, men mig bekendt er der ikke fanget en eneste rotte, og det er i takt med, at vi bare ser flere og flere," siger Claus Jacobsen.

Han har fået oplyst, at de muligvis kan komme fra sygehusgrunden efter nedrivning af bygningerne.

Han er ikke selv skræmt af de små gnavere, men det er hans hustru og flere andre beboere. Der er både frygt for smittefare og et generelt ubehag ved, at skadedyrene er så tæt på - og de viser sig ved højlys dag.

"Det er blevet en daglig plage, og jeg synes godt, at Hørsholm Kommune kunne gøre mere for at komme problemet til livs," mener Claus Jacobsen, og som ikke ser frem til, at vejret bliver koldere, så rotterne søger ind i husene.

Brud på kloakledninger

Fra Hørsholm Kommune bekræfter Britta Christholm, faglig koordinator i Team Miljø, at der trods opsatte fælder endnu ikke er fanget nogen rotter på Hasselvej. En enkelt er dog fundet død i en indkørsel på vejen.

"Vi har modtaget anmeldelser om rotter fra flere adresser på Hasselvej, og det er noget, vi tager meget seriøst," fastslår Britta Christholm overfor Ugebladet.

Det kan være vanskeligt at konstatere præcis, hvor rotterne kommer fra. I hvert fald har det taget tid at finde ud af. Og påstanden om, at de kommer op til overflade på sygehusgrunden er ifølge Britta Christholm blevet undersøgt med røgprøver - og uden resultat.

Det er dagligt, at beboerne på Hasselvej ser rotter. Foto: MostPhotos

Det er dagligt, at beboerne på Hasselvej ser rotter. Foto: MostPhotos

"Vi har derimod konstateret brud på kloakledninger inde på flere private ejendomme på Hasselvej. Her er grundejerne blevet bedt om at få udbedret hullerne, så rotterne ikke kan slippe ud," siger den faglige koordinator.

Hos en enkelt borger har kommunen udsendt et varsel om et påbud på at få det gjort, og det skulle også være imødekommet af borgeren, oplyser hun.

"Meldingen fra vores rottefænger er, at der er fremdrift i bekæmpelsen af rotterne," bedyrer Britta Christholm og lover videre, at de fastholder fokus på problemet, herunder med hyppigere besøg af rottefængeren og eventuelt flere fælder.

Claus Jacobsen og hans naboer får dagligt rotter på besøg, og i går var en af dem smuttet ind i hans stue. Foto: Morten Timm

Claus Jacobsen og hans naboer får dagligt rotter på besøg, og i går var en af dem smuttet ind i hans stue. Foto: Morten Timm

Husk at anmelde

Som husejer kan du også selv gøre en indsats ved at fjerne de mest gunstige forhold for rotter. F.eks. er de store mængder af nedfaldsfrugter lige nu en direkte magnet på skadedyrene. Desuden skal man huske at tjekke sin kloak.

"Det er også meget vigtigt, at man anmelder rotter, når man ser dem, via vores selvbetjeningsmulighed på Hørsholm Kommunes hjemmeside," fastslår Britta Christholm.

I Hørsholm Kommune er de i gang med ny handlingsplan i bekæmpelse af rotter. Den ventes færdig til januar og skal medvirke til en mere systematisk rottebekæmpelse.

Publiceret 18 September 2018 09:00

SENESTE TV