Rungsted Gymnasiums nye rektor har haft en travlt start på skoleåret med kritik af puttemiddage og nu et provokerende og stødende klassebillede, hvor elever har klædt sig ud som flygtninge. Foto: Morten Timm

Rungsted Gymnasiums nye rektor har haft en travlt start på skoleåret med kritik af puttemiddage og nu et provokerende og stødende klassebillede, hvor elever har klædt sig ud som flygtninge. Foto: Morten Timm

Ballade på Rungsted Gymnasium efter klassefoto:

Elever klædt ud som flygtninge

Rektor Ruth Kirkegaard har trukket ny klassebog tilbage efter kontroversielt billede af 3.g-klasse

Af
Morten Timm

Først polemik om puttemiddage - og nu ballade om en årbog med klassefotos, hvor eleverne i 3.I på Rungsted Gymnaisum har klædt sig ud som bådflygtninge og immigranter og ladet sig fotografere til et såkaldt 'fjollebillede'.

Det kontroversielle billede faldt både andre elever og forældre for brystet - og efter de mange kritiske røster besluttede skolens nye rektor Ruth Kirkegaard at trække de 825 eksemplarer af klassebogen tilbage. Alle elever er derfor blevet bedt om at aflevere deres bog på skolens kontor. Det skriver Helsingør Dagblad fredag.

Ruth Kirkegaard har samtidig meldt ud, at hun og gymnasiet tager afstand til billedet. Det samme gør eleverne i klassen, der er kommet uforbeholden undskyldning.

"På vegne af hele 3. I vil vi gerne undskylde for ikke at have gennemtænkt vores tema. Det har på ingen måde været vores hensigt at hverken støde eller træde nogen over tæerne. Vi fortryder dybt vores handling og ser alvoren og erkender fejlen. Valget af tema blev taget impulsivt, og vi har først efterfølgende tænkt over betydningen. Vi skulle have tænkt os mere om. Undskyld," står der i udtalelsen fra eleverne.

Der bliver nu taget et nyt billede af 3.I, inden klassebogen trykkes igen.

"Jeg er leder på værdier og gensidig respekt og det bakker vi alle op om. Det er bare ikke altid klassen på forhånd kan gennemskue, hvordan sådan et billede ser ud i den sammenhæng, det bliver bragt. Billedet passer ikke i en klassebog," siger Ruth Kirkegaard til Helsingør Dagblad.

"Det er et foto, som kan støde mennesker, der eventuelt selv har relationer til bådflygtninge og immigranter og som måske selv har prøvet at flygte på anden vis i sit liv," tilføjer hun.

Publiceret 21 September 2018 23:24