LAs Jakob Nybo og DFs Glen Madsen er ude af fælles budgetforhandlinger.

LAs Jakob Nybo og DFs Glen Madsen er ude af fælles budgetforhandlinger.

Budget-brud:

LA og DF forlader forhandlingsbordet

Torsdag aften meddelte Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, at de ikke vil være en del af en fælles budgetaftale i Hørsholm

Af
Morten Timm

Meldingerne fra forhandlingslokalet om det kommende budget for Hørsholm Kommune har hidtil været positive og konstruktive. Men torsdag faldt illusionen om en fælles budgetaftale med alle byrådets seks partier.

I hver deres pressemeddelelse - der tikkede ind med få minutter mellemrum - meddeler henholdsvis Dansk Folkepartis Glen Madsen og Liberal Alliance Jakob Nybo, at de har forladt budgetforhandlingerne.

”Budgetforhandlingerne har alt i alt været en kæmpe stor skuffelse og endnu en forspildt chance for at føre god borgerlig politik i Hørsholm. Det er trist for mig, men endnu mere for de mange borgere, der så brændende ønsker et borgerligt samarbejde i kommunen,” lyder det fra Glen Madsen (DF).

En skueproces

Han mener ikke, at der har været tale om reelle forhandlinger, men snarere en skueproces iscenesat af borgmesteren og konstitueringspartnerne i Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre.

"Den fortsatte nedsabling af vores ældre medborgere, samt videreførelsen af en totalt uigennemsigtig politisk kultur, var på forhånd klappet helt og aldeles af mellem de tre partier. Vi andre kunne lade os spænde for vognen eller springe fra. Og Dansk Folkeparti vil ikke være trækhest for de konstituerede partiers visionsløse bumletog," fastslår Glen Madsen.

For DF var målet færre kolde hænder og flere varme med en bedre og mere rimelig behandling af børn og ældre. En slankere administration og et større fokus på kommunens kerneopgaver plus en langt større gennemsigtighed i hele kommunens organisation og en frigivelse af kulturlivet.

Men det viste ifølge Glen Madsen hverken Konservative, Soc.dem. og Radikale villighed til at prioritere.

"Hænderne på rådhuset bruges i alt for stor udstrækning til at rydde op efter forkerte politiske prioriteringer, imens der igen og igen fjernes varme hænder og omsorg fra vores børn og ældre," pointerer DF'eren.

Ingen vilje til forandring

Hos Liberal Alliance kalder Jakob Nybo det ærgerligt, at viljen til forandring mangler.

"Jeg har manglet politisk lederskab i budgetprocessen. Vi har siddet som dumme høns og kigget på enkelt linjer i et regneark, mens de politiske drøftelser om de grundlæggende prioriteringer og visioner har manglet. Vi har brugt 98 procent af tiden på at fedte med de 2 procent af budgettet, hvilket er helt forkert efter min mening," siger Jakob Nybo og og fortsætter:

"Vi har sagt nej til den forslående 'nedjustering af serviceniveauet på vasketøj og skift af sengetøj i hjemmeplejen'. Vi har ønsket en proces, hvor borgerne kunne få mere for deres skatte kroner. Derfor foreslog vi administrative effektiviseringer på 12 millioner kroner gennem f.eks mere og bedre udnyttelse af ny teknologi, mindre brug af dyr ekstern rådgivning og bredere ansvarsområder, og så ønsker vi at stoppe støtten på 500.000 kroner til biografen i Kulturhus Trommen og give dem til kulturen i Hørsholm..."

Publiceret 21 September 2018 00:05