Det er på virksomheden østlige side, at den nye tilbygning skal opføres. Foto: Morten Timm

Det er på virksomheden østlige side, at den nye tilbygning skal opføres. Foto: Morten Timm

Rosendahl i stor udvidelse af hovedsæde

Designvirksomheden i Hørsholm er det næste år under ombygning

Af
Morten Timm

Der graves og graves ved Rosendahl Design Group på Slotsmarken i Hørsholm, og i løbet af det næste års tid vil man kunne se en kæmpe knopskydning af det Kim Utzon-tegnede firmahovedsæde.

Designvirksomheden, der rykkede ind på adressen i Hørsholm i 2003, har i slutningen af maj indledt byggeprojektet, der skal udvide domicilet med 2.363 kvadratmeter oveni de eksisterende små 4.000 kvm.

Tilbygningen bliver i to etager med kælder - og i helt identisk arkitektur, så det falder naturligt sammen og vil fremstå som en samlet ejendom, når det står færdig om godt og vel et års tid.

"Udvidelsen er et længe næret ønske, og vi glæder os over endelig at være kommet i gang," siger vicedirektør Charlotte Fry Andersen.

Skaber bedre trivsel

Gennem årene har Rosendahl Design Group mere end fordoblet medarbejderstaben fra 40 til nu 90 ansatte, og det har betydet, at der sidder flere sammen på kontorerne. Samtidig er der brug for mere plads til salg og produktfremvisning med showroom, ligesom firmaets fitness- og yoga-faciliteter får bedre betingelser i det nye.

Men det er ikke udsigten til yderligere ekspansion, der har fået designvirksomheden på byggetanker.

"Vi udvider i høj grad for at skabe bedre trivsel for vores medarbejdere. Vi ønsker en flot og dejlig arbejdsplads med fokus rettet på, at folk har det godt her," fortæller Charlotte Fry Andersen videre.

Med udbygningen - der opføres mod øst - kan der indrettes en lang række nye kontorer, og dermed skabes bedre arbejdsklima, når medarbejderne ikke skal sidde så tæt sammen og udsættes for den mere støj og larm, der er i et kontor med mange mennesker.

Desuden har de indrettet stillezoner rundt om i virksomheden med små heller for medarbejderne.

Bæredygtighed

I projektet er der både lagt vægt på at fastholde et højt æstetisk udtryk kombineret med bæredygtighed. I forhold til sidstnævnte installeres der solceller på taget, men uden at de bliver synlige udefra. Endvidere er der nedgravet to kæmpe faskiner, som fremover skal opsamle regnvandet.

Fra virksomhedens kantine og store fællesrum bliver der udsigt til en 'natursø', som er ved at blive anlagt. Filteringen og rensningen af vandet skal med bæredygtighed for øje uden brug af kemikalier. Foto: Morten Timm

Fra virksomhedens kantine og store fællesrum bliver der udsigt til en 'natursø', som er ved at blive anlagt. Filteringen og rensningen af vandet skal med bæredygtighed for øje uden brug af kemikalier. Foto: Morten Timm

En stor del af parkeringspladserne er flyttet til den vestlige side af virksomheden, men helt op til den eksisterende bygning er de i fuld gang med at etablere en natursø med egen naturlig filtrering af vandet, så der ikke skal anvendes kemikalier til at holde den ren.

Projektet koster Rosendahl Design Group mellem 50-100 millioner kroner, og det er regnskabschef Brian Graven Andreasen, der er byggeansvarlig.

"Efter planen skulle det hele stod færdig og klar til indvielse i slutningen af september 2019," oplyser han.

Publiceret 24 September 2018 10:00