Jens-Jakob Jakobsen var kommunaldirektør i Hørsdholm fra 2007-2014.

Jens-Jakob Jakobsen var kommunaldirektør i Hørsdholm fra 2007-2014. Arkivfoto

Mindeord:

Han så mennesket bag medarbejderen

Hørsholms tidligere kommunaldirektør Jens-Jakob Jakobsen er død, 68 år gammel

Hørsholm Kommunes kommunaldirektør fra 2007 til 2014, Jens-Jakob Jakobsen, døde fredag.

Han var kommunaldirektør fra 2007 til udgangen af marts 2014, da han stoppede samtidig med, at hans åremålskontrakt udløb. Forinden havde Jens-Jakob Jakobsen været sygemeldt i en længere periode efter en alvorlig bakterieinfektion.

Ugebladet har i dag modtaget disse mindeord fra borgmester Morten Slotved:

"Det er med stor sorg, at jeg fredag modtog besked om, at tidligere kommunaldirektør Jens-Jakob Jakobsen er død.

Jens-Jakob blev ansat i Hørsholm Kommune den 15. maj 1997 som direktør for Social- og Sundhed. I maj 2007 blev han konstitueret kommunaldirektør og blev den 1. oktober 2007 ansat som kommunaldirektør – en stilling som han bestred frem til han fratrådte i 2014.

Hørsholm Kommune sagde i 2014 farvel til sin kommunaldirektør gennem syv år med en reception.

Hørsholm Kommune sagde i 2014 farvel til sin kommunaldirektør gennem syv år med en reception. Arkivfoto

Jens-Jakob afsluttede sin elevuddannelse fra Søllerød Kommune i 1972 - hvilket var starten på en lang kommunal karriere i Søllerød og Hørsholm Kommuner.

Som leder var Jens-Jakob meget afholdt og respekteret af medarbejderne i organisationen. Hans empatiske ledelsesstil var dagsordensættende for den kultur, der blev kendt som ”Hørsholm-ånden”.

I 2010 stod Jens-Jakob bag en større organisationsændring, hvor der skete en reduktion i bl.a. det øverste ledelseslag. En svær opgave - men med Jens-Jakobs fine og menneskelige håndtering skabte han forståelse hos de ledere, der skulle tages afsked med samtidigt med, at organisationen blev klar til fremtidens udfordringer.

Jens-Jakob satte en stor ære i at kende hver enkelt medarbejder og prioriterede at komme rundt i organisationen for at hilse på og interesserede sig for mennesket bag medarbejderen.

Også i samarbejdet med politikerne var Jens-Jakob vellidt og forstod til fulde sin rolle som embedsmand og sparringspartner for den samlede kommunalbestyrelse.

I denne svære tid går vores tanker til Jens-Jakobs familie.

Ære være Jens-Jakob Jakobsens minde."

Morten Slotved

Borgmester

Publiceret 24 September 2018 16:45